Ook tegen Franeker ruime nederlaag voor HJSC

We kunnen wel stellen dat het vlaggenschip van HJSC niet in haar beste fase zit. Na de 0-5 nederlaag van vorige week tegen Creil-Bant, was het dit weekend niet veel beter. Tegen kampioenskandidaat Franeker werd ook met ruime cijfers verloren. Na een 0-4 ruststand was de uitslag uiteindelijk 1-5. Jelger de Boer redde de eer met een rake kopbal tien minuten voor tijd.

Klik hier voor het voorwoord uit het programmaboekje

Gevoelsmatig zat HJSC redelijk in de wedstrijd, tijdens de pauze werd er dan ook met ongeloof gesproken over de 0-4 achterstand. Alles ballen van Franeker vlogen in de goal, vanuit alle hoeken en standen. HJSC zit nou eenmaal in de hoek waar de klappen vallen. De komende weken zijn cruciaal om in de vierde klasse te blijven.

Spanning onderin, NOK en AVC volgende tegenstanders
Het is ongekend spannend in de competitie. Bovenin kunnen nog een aantal ploegen kampioen worden. Belangrijker is natuurlijk de stand onderin, waar HJSC bivakkeert.

10: AVC (22 punten)
11. TOP’63 (15 punten)
12: De Walde (13 punten)
13: HJSC (13 punten)
14: NOK ( 9 punten)

Na twee beroerde weken moet HJSC nu echt aan de bak. Zaterdag is NOK de tegenstander. Een ongeloofelijk belangrijke wedstrijd voor HJSC. De elfde plaats is de veilige spot om nacompetitie te ontlopen. Puntverlies tegen hekkensluiter NOK zaterdag betekent eigenlijk dat HJSC zo goed als zeker nacompetitie gaat voetballen. En dinsdag 10 mei is AVC de tegenstander. Gezien de stand op de ranglijst vrij belangrijke potjes dus. Met nog zes wedstrijden te gaan loopt de spanning behoorlijk op.

Evelien van der Land maakte de foto’s