Jelger de Boer pegelt HJSC naar punt tegen De Walde

HJSC heeft ook de tweede competitie gelijk gespeeld. Wederom op bijna dezelfde manier als een week geleden tegen Waterpoort Boys. HJSC kwam in de tweede helft op achterstand door een makkelijk gegeven penalty, maar herstelde de schade met een prachtig afstandsschot. Dit maal was Jelger de Boer de gelukkige. Alle frustraties van een slechte wedstrijd zat in zijn schot. Via de onderkant van de lat vloog de bal in de goal. De doelman heeft de bal hooguit gehoord.

HJSC speelde een slechte wedstrijd. Des te groter was de ontlading na de goal in blessuretijd. Het voelde wel een beetje als een overwinning, want het leek er lange tijd op dat HJSC zou gaan verliezen. De spelers van De Walde baalden als een stekker na het laatste fluitsignaal.

HJSC geen schim van de ploeg die het vorige week was
Vorige week tegen Waterpoort Boys speelde HJSC ook echt een sterke pot voetbal. Combinaties en driehoekjes kwamen toen veel beter uit de verf. In Oudega DFM was het vooral stroperig en kon HJSC geen continue druk zetten. Bart van Kalsbeek schoot in de eerste helft nog wel op goal, maar veel meer gevaar kon HJSC eigenlijk niet stichten. Niet dat de thuisploeg zo gevaarlijk was, die deelden enkel een paar speldenprikjes uit en doelman Johan de Boer moest een paar keer een bal vangen.

Maar De Wâlde kwam dus wel op voorsprong na een benutte penalty vroeg in de tweede helft. Na de tegenstreffer probeerde HJSC het wel, maar het lukte niet op de Wâlde defensief druk op te leggen. De goal van Jelger de Boer was een zeer welkome afsluiting van een inmiddels druilerig geworden middag in Oudega.

Zaterdag livemuziek na afloop
Zaterdag 9 oktober speelt HJSC weer thuis(15:00 uur). Delfstrahuizen is dan de tegenstander in Hommerts. Mochten de eerste twee helften niet voldoende spektakel opleveren, dan gebeurt dat wel in de derde. In het dorpshuis zal na afloop namelijk livemuziek zijn van Jessy. Hopelijk tot zaterdag.