HJSC verliest laatste thuiswedstrijd van buurman IJVC

HJSC heeft haar laatste thuisduel van het seizoen niet weten te winnen. HJSC ging nog wel met een 1-0 voorsprong de rust in. Na de pauze wist IJVC drie maal te scoren en won zo het duel in Hommerts met 1-3. Zo is HJSC nog niet zeker van plaats drie op de ranglijst. Grotere tegenvallers zijn de blessures van Bart van Kalsbeek en Johan de Boer. Eerstgenoemde moest in de eerste helft worden vervangen vanwege een hamstringblessure. Het is afwachten of hij de nacompetitie gaat halen. Keeper Johan de Boer raakte tijdens de wedstrijd eveneens geblesseerd maar speelde het duel wel uit.

LEES HIER HET VOORWOORD UIT HET PROGRAMMABOEKJE

Sommige spelers van IJVC kwamen met kleine oogjes het HJSC-terrein oplopen. Afgelopen vrijdag en zaterdag vierde de club haar voetbalfeesten en enkele spelers hadden het vrijdags toch iets later gemaakt dan zou moeten. Op het veld was daar vrij weinig van te zien. IJVC domineerde en speelde volle bak vooruit. Met een razendsnelle rechtsbuiten en een eveneens gevaarlijke linksbuiten kwam het gevaar vooral via de zijkanten. De verdedigers van HJSC hadden de handen vol aan de voorste linie van de IJlsters. HJSC zocht zoals zo vaak dit seizoen de aanval via de lange bal. Uiteraard met het idee om Justin Boonstra te lanceren.

Ondanks de grote druk van IJVC kwam HJSC er een aantal keren aardig uit. Beide ploegen melden zich veelvuldig op de helft van de tegenstander. De bezoekers hadden zeker het meeste balbezit maar toch kwam HJSC er een aantal keer prima uit. Dat het uiteindelijk op voorsprong kwam was misschien niet helemaal terecht, maar daar malen wij uiteraard niet om. Een vrije trap van Mark Tesselaar halverwege de helft van de tegenstander werd zeer subtiel door Bart van Kalsbeek verlengd. De keeper was door de plotselinge koerswijziging van de bal volledig kansloos. Helaas moest Bart er een aantal minuten later af met een hamstringblessure.

HJSC kreeg na de voorsprong meer weerstand van de bezoekers. Die voelden dat ze alles behalve kansloos waren in Hommerts. Ballen vielen steeds net naast of over de goal van Johan de Boer. HJSC mocht echt van geluk spreken dat het met een voorsprong de rust in ging.

De tweede helft was het eenrichtingverkeer richting de HJSC-goal. Tegenhouden lukte twintig minuten maar uiteindelijk viel de gelijkmaker toch. Een vrije trap van IJVC werd door een IJlster arm of schouder aangeraakt en verdween in de rechterbovenhoek. Er werd nog geappelleerd voor hands, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. IJVC knalde naar de gelijkmaker vol door en amper twee minuten later was daar al de voorsprong voor de bezoekers. Een droge knal van net buiten de zestien vloog zo in de linkeronderhoek. Zo was de HJSC-voorsprong binnen twee minuten weggepoetst. HJSC probeerde het wel maar bleek deze middag vrij machteloos.

Mark Tesselaar was nog wel gevaarlijk met een kopbal, maar zijn poging miste kracht. Een paar minuten voor tijd werd het door een inschattingsfout van keeper Johan de Boer ook nog 1-3. IJVC stapte als terechte winnaar het veld af zo in de auto terug naar de feesttent. Zij hebben vast nog een mooie middag/avond/nacht gehad.

HJSC blijft derde met nog één wedstrijd te gaan. Nummer twee MSC is zaterdag in Meppel de tegenstander. Het gat met nummer vier Boornbergum is drie punten. Het doelsaldo scheelt tien doelpunten in het voordeel van HJSC. Boornbergum speelt zaterdag tegen Espel. Na zaterdag weten wij ook wie op 2 juni de tegenstander is in de nacompetitie. Informatie over die wedstrijd volgt spoedig.