HJSC stijgt naar tweede plaats door zege op Mulier

HJSC heeft ook de derde competitiewedstrijd weten te winnen. Tegen Mulier werd het 2-0 door doelpunten van Lex Potma en Ramon Raap. De derde zege betekent dat HJSC nu tweede staat achter De Walde.

Lees hier de voorbeschouwing uit het wedstrijdboekje

Voorafgaand was dit een duel tussen de nummer drie en vier van de ranglijst. HJSC wist dus van te voren dat het goede zaken zou kunnen doen. De ploeg van hoofdtrainer Thomas Graven begon met de zelfde elf als een week eerder tegen NOK (0-1 winst) Dus met Ramon Raap en Lex Potma als buitenspelers en Henk Hoekstra als spits. Achterin bleef met Mark Tesselaar en Erro Hofstra centraal achterin, en Lammert Wiersma en Bert Veltman als vleugels de ploeg eveneens ongewijzigd.

Het duel begon een beetje als een kat en muis spel. Beide ploegen gaven geen hoge druk op de tegenstander wat resulteerde in veel getik achterin. Zo nu en dan probeerde de laatste linie van HJSC met een lange bal in de hoeken of een pass op het middenveld open te breken. Dit ging soms goed, maar het leverde soms ook gevaarlijke situaties op. Tegenstander Mulier trachtte vooral met veel lopende mensen voorin gevaar te stichten. Dit zorgde vooral voor een hoop chaos en slordigheden. Defensief kwam HJSC niet echt in de problemen.

De wedstrijd werd halverwege de eerste helft opengebroken door Lex Potma. Hij kon alleen op de doelman af na een onderschepping van HJSC op het middenveld en een splittende pass op de buitenspeler. Lex faalde niet en schoot de bal zeer koel achter de doelman.

Het resterende deel van de eerste helft was vooral een gepuzzel. Balletjes over en weer en kijken of er iets te halen viel, en natuurlijk loeren op foutjes van de tegenstander. Mulier kreeg net als HJSC nog een aantal corners maar die waren ongevaarlijk. Doelman Johan de Boer plukte nog een paar ballen van de grond maar gevaarlijk werd het niet.

HJSC weet dominantie pas laat te belonen
In de tweede helft veranderde het spelbeeld in het voordeel van HJSC. Met de wind in de rug zocht HJSC veel meer de weg naar voren toe. Opbouwend vanaf achteruit kwam HJSC er een aantal keer gevaarlijk uit. Het middenveld met Jelger de Boer, Pieter Wiersma en Mark Jaarsma had de regie in handen en zocht een aantal keren via de buitenkant het vijandelijk doel op. Het duurde een tijdje voordat er kansen vielen te noteren maar na een halfuur in de tweede helft kreeg HJSC een penalty mee.

Henk Hoekstra mocht de penalty nemen maar raakte de bal volledig verkeerd en zag zijn inzet naast de goal verdwijnen. Gelukkig duurde het maar een paar minuten voordat de tweede goal er wel in lag. Ramon Raap mocht na een mooie combinatie vrij uithalen en schoot beheerst de 2-0 tegen de touwen. Wedstrijd in het slot.

De laatste minuten klopte Mulier nog wel even op de HJSC-defensie, maar die gaf voor de vierde maal op rij geen krimp en behield de nul. Door de zege is HJSC nu tweede achter de Walde wat een beter doelsaldo heeft. Zaterdag is CVO de tegenstander. Dit duel begint om 14:30 in Vrouwenparochie.

Gonny de Boer maakte de foto’s. Stand en uitslagen onder de foto’s te vinden.