HJSC stelt derde stek veilig met zege op Arum

HJSC heeft zaterdagmiddag de derde plaats veilig weten te stellen. Concurrent Arum werd met 3-1 verslagen door goals van Mark Jaarsma, Piet Jan Nauta en Henk Hoekstra.

Onder een stalend lentezonnetje begon het belangrijke duel voor HJSC. Bij een zege op concurrent Arum kon HJSC niet meer worden achterhaald. Met die intentie begon HJSC aan de wedstrijd. De eerste minuten waren veelbelovend met een schot van Redmer van Netten en vervolgens een scherpe counter van de bezoekers. Na zes minuten was het weer bijna raak toen Henk Hoekstra de corner van Mark Jaarsma kon verlengen. De bal werd helaas van de lijn gehaald.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Twee minuten later was het weer Henk Hoekstra maar nu belande zijn schot naast de goal van Arum. Na vijftien minuten leek HJSC hulp uit onverwachte hoek te krijgen toen een verdediger van Arum de bal richting zijn eigen goal kopte. Helaas voor HJSC was de doelman van Arum bij de les. Het had een prachtige goal kunnen wezen.

Corners Mark Jaarsma helpen HJSC aan doelpunten
De daaropvolgende corner viel wel binnen. Mark Jaarsma draaide de corner in één keer in de goal en zo kwam HJSC na zestien minuten op een 1-0 voorsprong. En dan was gezien de verhoudingen meer dan terecht. Inmiddels was het ook redelijk begonnen te regenen en dus kwamen supporters van HJSC én Arum allemaal onder de Mien Raap staantribune staan.

HJSC had het aardig onder controle en had weinig te duchten van de tegenstander. Held veld verslechterde wel snel door de vele regen en dat kwam het veldspel niet ten goede. Gelukkig kon HJSC na 35 minuten wat meer afstand nemen toen Mark Jaarsma wederom een corner mocht nemen. Wederom heel scherp genomen en nu was het Piet Jan Nauta die als een volleerde hoogspringer boven iedereen uitkwam en hard de 2-0 tegen het netje kopte.

Publiek warmt niet op van de tweede helft
Na de thee werd het er allemaal niet beter op. Spelers gleden uit en het publiek kreeg een stormvloed aan slechte passes voorgeschoteld. Gelukkig viel de 3-0 nog wel waardoor het duel wel gespeeld was. Henk Hoekstra kreeg deze eer toebedeeld want zijn schot was de goalie van de gasten te machtig. Twintig minuten voor tijd viel nog wel de 3-1 ondanks het vlagsignaal van onze grensrechter Sjoerd Tigchelaar.

Alweer de negende zege op een rij
Het kon dus nog wel even billenknijpen worden als de 3-2 zou gaan vallen maar dat gebeurde niet ondanks verwoede pogingen van Arum. En zo was zege negen op een rij een feit, plek drie binnen en dus nacompetitie. Volgende week wacht nog de clash met koploper De Walde en vervolgens speelt HJSC nog tegen Woudsend en Ens. Er is nog een kleine kans op plaats twee maar dan moet Ens nog wel punten gaan morsen en zal HJSC ook de laatste wedstrijd in Ens moeten winnen. Zo ver zijn we nog niet maar de nacompetitie is binnen, en dat is natuurlijk hartstikke fijn.