HJSC sluit oefencampagne af met nederlaag

HJSC 1 heeft de oefencampagne in de winterstop zaterdag afgesloten met een nederlaag. In Tjalleberd oefende het tegen Delfstrahuizen op het sportcomplex van Aengwirden. Na 45 minuten keek HJSC tegen een 2-0 achterstand aan. Het was vooral de verdienste van keeper Johan de Boer dat de score niet verder was opgelopen.

Trainer Broer Wiebe de Ringh nam een grote selectie van 16 man mee en kon zo veel doorschuiven gedurende de wedstrijd. De staf kan beschikken over een fitte ploeg en moet dus weer keuzes maken volgende week tegen Ens. Wie gaan er mee met het eerste en welke jongens zullen aansluiten bij het tweede elftal. Na rust kwam HJSC snel op 2-1 door een doelpunt van Justin Boonstra. HJSC kende toen een goede fase en kwam een aantal keer gevaarlijk bij de goal van Delfstrahuizen. Sander Sijbranda was nog dicht bij de 2-2. Hij kon alleen door op de keeper maar schoot ruim over.

Een makkelijk gegeven vrije trap leidde de 3-1 in. Het restant van de wedstrijd was alleen maar tegenhouden. Aanvallend kwam HJSC er niet meer uit maar het incasseerde geen tegentreffers meer. Een nuttige oefenwedstrijd waarin HJSC veel onder druk stond en mede door goed optreden van Johan niet dik verloor.