HJSC sluit 2023 af met prima zege op Udiros

HJSC gaat met een prima gevoel en als nummer twee de winterstop in. De laatste wedstrijd van 2023 met na een overtuigende tweede helft met 3-0 gewonnen van Udiros.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

HJSC vrij flets in de eerste helft
De wedstrijd van HJSC 1 tegen Udiros was het toetje van een heerlijke zaterdag. Eerder op de dag speelden de VR1 (2-4 verlies tegen Mildam) en HJSC 2 (7-3 winst op Tzum) al een thuiswedstrijd. Door deze wedstrijden was het veld er niet veel beter op geworden en dat zag je terug in de glijpartijen van enkele spelers. Maar het was allemaal nog prima te doen en HJSC af meteen af met welke intentie ze deze wedstrijd ingingen. Al na twee minuten had Pieter Wiersma de score kunnen openen. Helaas ging zijn shot van dichtbij over de goal van Udiros.

Na de veelbelovende openingsfase waarin ook Henk Hoekstra nog een kopbal op goal lanceerde zakte het een beetje weg en nam de slordigheid de overhand. Zo werden ook de gasten gevaarlijk al leverde het geen grote kansen op. Alleen Lammer Wiersma greep een keer goed in anders was het de spits van Udiros die alleen op doelman Johan de Boer kon aflopen. Maar zo ver kwam het dus niet.

Na een lange periode van slordig veldspel werd de ban in minuut 38 gebroken door Justin Boonstra. Vaak schiet hij niet van afstand maar hij pegelde de bal nu toch fraai in het dak van de goal. En dat was best een opluchting want heel veel grote kansen waren er tot op dat moment niet genoteerd.

HJSC komt in de tweede helft amper meer in de problemen.
De tweede helft zou gelukkig een stuk beter worden. HJSC greep het initiatief en liet dan op één moment na niet meer los. Dat moment was in minuut 55 toen Udiros de 1-1 leek te maken maar dit niet doorging vanwege buitenspel. Die waarschuwing voor HJSC werd snel opgepakt want amper een minuut later stond het 2-0. Pieter Wiersma kon simpel binnen tikken na een prima aanval van HJSC en de voorzet van Justin Boonstra. HJSC voetbalde vervolgens rustig verder op zoek naar de derde van de middag.

Die derde kwam er pas in de blessuretijd toen Justin Boonstra zijn tweede van de middag maakte en zijn 149’ste voor HJSC 1 in totaal. Nog maar één goal tot de prachtige mijlpaal van 150 goals. Er wij gaan er van uit dat dit zeker gaat gebeuren na de winterstop. Met de 3-0 zege op Udiros beleeft HJSC een prima afsluiter van 2023 en staat het voorlopig op de tweede plaats.