HJSC pas in de tweede helft op stoom tegen CVO

HJSC heeft zaterdag met 2-0 van CVO gewonnen. In de eerste helft had HJSC het lastig en creëerden het weinig kansen. Het moest het ook doen zonder aanvallers Ramon Raap en Henk Hoekstra die beiden geblesseerd zijn. Gelukkig voetbalde HJSC in de tweede helft stukken beter en kwam het via een vrije trap van Aizo Veltman op voorsprong. Later bepaalde Justin Boonstra de eindstand op 2-0.

Wellicht was het vroege tijdstip de boosdoener van de matige openingsfase van de wedstrijd. Al om 12:30 uur rolde de bal in Hommerts omdat het bekerduel van HJSC 2 om 15:00u zou beginnen. Vorige week toen Espel met 8-1 werd verslagen kwamen wij ogen te kort in de openingsfase, dat was nu alles behalve het geval.

Na twaalf minuten konden we pas het eerste kansje noteren. Herre Bosma kwam net een teenlengte te kort om de voorzet van Justin Boonstra binnen te knallen. Dat was zowaar de grootste opwinding want er gebeurde echt heel weinig op het veld. Vervelend voor de gasten was dat zij al twee maal moesten wisselen na een half uur spelen. Geen harde overtredingen aan HJSC-kant, maar zoals wij konden beoordelen problemen met de gewrichten of spieren.

Voor rust viel er nog één moment te noteren toen aanvoerder Jelger de Boer de corner van Lex Potma net naast de goal kopte.

Na een uur komt HJSC pas op stoom
Ook de start van de tweede helft was in eerste instantie niet veelbelovend. Een paar standaardsituaties wist HJSC te creëren, maar zonder gevaar. Defensief hadden Piet Jan Nauta en Aizo Veltman tot op dat moment ook een makkelijke middag. Maar na een uur voetballen was een snelle counter bijna fataal. Doelman Johan de Boer zag de bal net naast zijn goal rollen.

HJSC leek hier wakker van te schrikken want Redmer van Netten schoot drie minuten later tegen de keeper op, en vervolgens kreeg ook Egbert Bethlehem een goede kans op de 1-0. Deze pogingen troffen nog geen doel maar het was wel het begin van een sterke periode van HJSC. Het was Aizo Veltman die met een harde vrije trap de ban brak en HJSC op 1-0 schoot.

Justin Boonstra beslist het duel
HJSC wist na de 1-0 de controle te behouden en creëerde nog een paar goede kansen voordat Justin Boonstra de beslissende 2-0 op het scorebord zette. Er ging een kolderieke situatie aan vooraf waar de bal er in eerste instantie nog niet in wou. Uiteindelijk belande de bal voor de voeten van Justin Boonstra die het lot van CVO definitief beslechtte.

HJSC moest dus even op stoom komen maar wist in de tweede helft het duel te beslissen, mede omdat CVO na 70 minuten wel aardig was moegestreden. JO19-speler Siebolt Hofman mocht ook nog zijn debuut maken in HJSC 1 en zo werd het toch nog een uitstekende middag voor het vlaggenschip.