Veerkrachtig HJSC pakt verdiend punt tegen Sleat

HJSC en Sleat hebben zaterdag de punten gedeeld. Sleat leek in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken door rap de 1-2 en de 1-3 op het scorebord te zetten. HJSC bood weerstand en maakte de 2-3 en later de 3-3. Misschien had er meer ingezeten, maar het punt is zeer verdienstelijk te noemen.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Nacompetitie
Hoeveel staat er nog op het spel is de vraag. Directe degradatie is al ontlopen en nacompetitie is het meest waarschijnlijke. De eerste nacompetitiewedstrijd zal in Hommerts worden gespeeld. Als HJSC die weet te winnen dan speelt het de beslissende wedstrijd op neutraal terrein. Verdere details gaan we later uiteraard duidelijk maken als er meer informatie bekend is.

Prima eerste helft
Dan terug naar zaterdag. Sleat is een uitstekend ploeg met natuurlijk een uitstekende aanvalslinie. Met het nodige geluk kon HJSC de aanvallen van de bezoekers goed afslaan. Toch kwam de voorsprong er wel voor Sleat. Niet uit een geweldige aanval maar uit een vrije trap. Deze werd keurig over de muur in de bovenhoek gekruld. Amper vijf minuten later wist Johan zich te onderscheiden met een knappe redding en zo voorkwam hij de 0-2.

HJSC deed zeker ook wat terug. Sander Sijbranda kon de bal simpel binnenschuiven na een prima HJSC-aanval. In minuut 36 kwam Sleat nog wel op voorsprong maar dat ging niet door wegens buitenspel. Zo was de ruststand 1-1.

In de tweede helft kwam de herinnering van een week eerder snel naar boven. Toen voetbalde HJSC ook prima tegen Waterpoort Boys maar kreeg het onnodig twee doelpunten tegen. Datzelfde gebeurde zaterdag tegen Sleat ook. Binnen enkele minuten leek HJSC de wedstrijd te verliezen door twee doelpunten van Sleat.

Een beetje mazzel
De 2-3 volgde gelukkig wel al in minuut 70. Een schot/voorzet van Mark Tesselaar werd door de doelman hopeloos ingeschat en vloog zo over hem heen in de goal. Een perfect moment en het geloof was weer terug. HJSC voetbalde beter de tweede helft en creëerde echt veel kansen.

Piet Jan was een paar keer heel dichtbij een goal maar hij mistte deze middag het nodige fortuin. Gelukkig zijn er bij HJSC meer spelers die een doelpunt kunnen maken. Jelger de Boer bijvoorbeeld die met een prima kopbal de stand weer in evenwicht bracht. Ook dit is uitstekend op film gezet.

Misschien had er meer ingezeten dan een puntje. Maar met dit gelijke spel mag HJSC niet ontevreden zijn gezien de 3-1 achterstand halverwege de tweede helft. Zaterdag speelt HJSC in Delfstrahuizen en een week later in de laatste competitiewedstrijd tegen QVC. Dit is een thuiswedstrijd.