HJSC speelt gelijk tegen Bakhuizen en moet kampioensfeest uitstellen

Wat een schitterende feestdag had moeten worden is zaterdagmiddag geëindigd in een teleurstelling. Bij winst tegen hekkensluiter Bakhuizen was HJSC kampioen geworden maar het duel eindigde in 1-1. Zo moet HJSC het kampioensfeestje een week uitstellen, en dat zag toch niemand aankomen.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje.

Aan de voorbereidingen heeft het niet gelegen
Traditioneel staat de tent tijdens de laatste thuiswedstrijd naast het voetbalveld, dit jaar zelfs een spiksplinternieuwe. Verder was het natuurlijk schitterend weer wat veel mensen naar ons sportpark lokte. Alle ingrediënten waren aanwezig, alleen nog even winnen van de nummer laatst en het feest kon losbarsten.

Bakhuizen voldoet aan de verwachtingen
Wat is er nou mooier dan het kampioensfeestje van HJSC te verpesten. Met dat idee ging Bakhuizen de wedstrijd in. Toch begon HJSC best aardig en leek het al snel dat HJSC de wedstrijd naar haar hand zou zetten. Na een dikke tien minuten kwam HJSC ook op voorsprong via Jelger de Boer. Onze captain schoot de bal van enige afstand met een beetje geluk in het dak van de goal. Geen vuiltje aan de lucht en de zenuwen zou bij de spelers plaats moeten maken voor ontspanning.

Bakhuizen bijt van zich af
Die zenuwen leken alles behalve verdwenen. HJSC begon steeds slordiger te worden en Bakhuizen kon aan aanvallen denken. Doelman Erro Hofstra kon eerst nog een gevaarlijke voorzet onderscheppen maar was halverwege de eerste helft wel kansloos op een droog maar hard schot. Hier ging een behoorlijke verdedigende flater aan vooraf.

Maar met een 1-1 halverwege de eerste helft is er nog weinig aan de hand natuurlijk, tijd genoeg om de schade te herstellen. Maar het werd slechter en slechter aan de kant van HJSC. Zo’n 200 man zagen dat HJSC geen bal meer fatsoenlijk vooruit wist te spelen en het was een opluchting toen de fluitsignaal voor de pauze te horen was.

Frustrerende tweede helft
Volle bak vooruit was uiteraard de opdracht. Bakhuizen schoot enkel nog ballen de ijsbaan op en deed helemaal niets meer wat op voetballen leek. HJSC probeerde maar leek lange tijd niet bij machte een offensief te plaatsen. Bakhuizen counterde vervolgens heel gevaarlijk en schoot zelfs nog op de paal. Het werd spannender met de minuut en HJSC kreeg echt nog een paar kansen. Lex Potma met een paar kopballen en ook Niek de Jager was met het hoofd nog heel dichtbij.

Bal wel of niet over de lijn
Toch leek het nog te lukken toen een corner via de kluts in de goal belande en de bal volgens velen over de lijn was geweest. De scheidsrechter gaf aan dit niet te hebben gezien en de grensrechter gaf uiteraard geen krimp. De fotograaf van de Leeuwarder Cournant had het echter mooi op beeld vastgelegd. Maar hier had niemand nu wat aan want de scheidsrechter kende de goal niet toe.

Klik hier voor het artikel in de Leeuwarder Courant.

Klik hier voor het artikel in GrootSneek.

Ook Jelger de Boer verprutste vlak voor tijd nog een enorme kans om alsnog de titel binnen te halen. Het mocht niet meer baten en de teleurstelling was bij het laatste fluitsignaal dan ook enorm. Dit zag toch helemaal niemand aankomen. Dan moet het nu volgende week gebeuren tegen Udiros, een puntje zou dan voldoende moeten zijn.

HJSC – Bakhuizen 1-1 (1-1)
Basisopstelling: Erro Hofstra (K), Lammert Wiersma, Aizo Veltman, Piet Jan Nauta, Bert Veltman, Jelger de Boer (C), Herre Bosma, Mark Jaarsma, Pieter Wiersma, Justin Boonstra en Henk Hoekstra.
Bank: Bart Van Kalsbeek, Mats Galama (K), Redmer van Netten, Niek de Jager, Lex Potma en Mark Tesselaar.

Gonny de Boer maakte de foto’s