HJSC ook met minimaal verschil langs LSC 1890

HJSC heeft de vijfde competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. Wederom met een minimaal verschil en voor de vijfde maal zonder een tegendoelpunt te incasseren. Jelger de Boer werd een kwartier voor tijd de matchwinner door uit een corner koppend doel te treffen.

Lees hier de voorbeschouwing uit het programmaboekje

LSC 1890 veelal aan de bal
HJSC liet de gasten aan de bal in de openingsfase. De thuisploeg was geduldig en liet dus de Snekers het spel bepalen. Uiteraard met als doel om te loeren op de counter bij een fout van LSC 1890. De toeschouwers waren met deze filosofie zeker geen winnaar want het was redelijk saai allemaal. LSC 1890 beschikte niet over de creativiteit om de nog steeds ongeslagen HJSC-defensie te verassen.

Mark Tesselaar en Erro Hofstra in het centrum, en Bert Veltman en Lammer Wiersma op de flanken konden al het gevaar snel neutraliseren.Ā Doelman Mats Galama, de doelverdediger omdat Johan de Boer was geschorst hoefde alleen bij een paar corners attent te zijn. HJSC kreeg gelukkig ook kansen. Pieter Wiersma en Henk Hoekstra waren dreigend met hun pogingen maar Mark Jaarsma was nog het meest dichtbij. Hij zag zijn vrije trap op de lat belanden.

HJSC herpakt zich na moeilijk start
De tweede helft begon de tegenstander een stuk beter. HJSC stond in de openingsfase van de tweede helft best wel een tijdje onder druk. LSC voerde de druk een aantal keren op maar de defensie boog niet. Een schot op ongeveer 12 meter van de goal van Mats was nog het meest dreigende moment. Maar het schot mistte richting en belande tegen het vangnet. Pas na ongeveer 65 minuten voetballen keerde de grip op de wedstrijd terug voor HJSC.

Jelger de Boer kopt snoeihard binnen
Veel dreiging, maar weinig kansen. Ook Justin Boonstra was na blessureleed weer in de ploeg teruggekeerd. Een uitstekend moment op de rappe buitenspeler in te brengen natuurlijk. De langverwachte en vooral gehoopte goal kwam uiteindelijk tien minuten voor tijd. Jelger de Boer kopte de uitstekende corner van Lex Potma hard tegen de touwen en liet sportpark Oan it Far juichen.

Justin Boonstra was nog dicht bij de 2-0 maar raakte het zijnet. Zo blijft HJSC ongeslagen en staat op de eerste plaats. De Walde heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Maar het blijft natuurlijk een indrukwekkende statistiek dat HJSC nog steeds geen enkele tegengoal heeft geĆÆncasseerd. Hopelijk blijft dit nog lang zo.

Zaterdag is Bakhuizen de tegenstander. Dit duel begint om 14:30 op het sportpark van Bakhuizen.