HJSC ontvangt hekkensluiter de Walde

Om half 3 trappen HJSC en de Walde af voor alweer de tiende speelronde van de competitie. De ranglijst heeft inmiddels aardig vorm gekregen en duidelijk is te zien welke ploegen het goed doen, en welke ploegen een heel moeilijk jaar krijgen. De tegenstander van vanmiddag behoort tot de laatste categorie. Met één schamel puntje, behaalt thuis tegen Foarut kun je wel stellen dat de Walde het erg lastig heeft. Op papier een ideaale tegenstander, maar het zou ook net weer iets voor HJSC zijn om punten te laten liggen, maar daar gaan we niet vanuit.

HJSC draait best aardig, staat keurig tiende en bij een zege vanmiddag sluit het gewoon aan richting de middenmoot. Het spel wordt ook per week beter, het zijn de kleine slordigheden die er nog uit moeten. De tegengoal vorige week tegen NOK in de negende minuut van de blessuretijd was een verschrikkelijke dekkingsfout. Dat soort kleinigheden kosten je punten, en alle punten heeft HJSC hard nodig in de vierde klasse.

We gaan er natuurlijk gewoon uit dat er gevoetbald kan worden in Hommerts. De vele regenval heeft de biljartlaken in Hommerts natuurlijk niet veel goeds gedaan, maar de Fjildmannen zullen er alles aan doen om het duel door te laten gaan.

Acht maal troffen HJSC en de Walde elkaar eerder. In het seizoen 2014/15 voor het laatst. HJSC won het oefenduel toen met 3-2. De balans is trouwens in het voordeel van de gasten van vanmiddag. Vier keer wist de Walde te winnen in Hommerts, drie keer eindigde het duel gelijk, en eenmaal trok HJSC aan het langste eind. Vanmiddag is alles anders, drie punten zijn heilig.

Na afloop van het duel is er draaiend rad in de kantine. De kantine is vandaag niet in het dorpshuis maar in de bovenzaal. De wedstrijd is ook te volgen via ons Twitter en Instagram-kanaal.

vv HJSC – de Walde
14:30 uur | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: P. Dobma

Selectie HJSC
Johan de Boer (K)
Jarno Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Nils de Lange
Toussaint Boonstra
Marko Hoekstra
Sander Sijbranda
Justin Boonstra
Pieter Kor Spoelstra
Pieter Wiersma
Jetze Wiersma
Arjen Visser
Thomas Bethlehem
Lars Palyama (C)