HJSC kan geen potten breken tegen de Walde

HJSC heeft zaterdag niet voor de tiende keer op rij weten te winnen. In Oudega ging het met 3-1 onderuit tegen koploper en aanstaande kampioen de Walde. Niek de Jager wist voor HJSC vlak voor tijd de eer te redden. Met zijn eerste goal voor HJSC 1 bepaalde hij de eindstand op 3-1.

Tegen de meest scorende ploeg van de competitie is het belangrijk om de zaak achterin zo lang mogelijk dicht te houden. Die boodschap was niet doorgekomen want door een dekkingsfout kwam de Walde al na twee minuten op voorsprong. Compleet vrijgelaten kon een aanvaller van de Walde simpel de 1-0 op het scorebord zetten.

Een waardeloze start van HJSC dat het vervolgens lastig bleef hebben en amper van haar eigen helft af wist te komen. Veel slordig balverlies leidde er toe dat de Walde veel druk kon zetten op de verdediging van HJSC. Levensgrote kansen kwamen er niet maar HJSC was ontzettend aan het zoeken.

Pas na een dikke tien minuten voetballen moest de doelman van de Walde in actie komen op een schot van Jelger de Boer. Na deze eerste poging wist HJSC iets meer controle en grip op de wedstrijd te krijgen.

Noodgedwongen wissel
Net op het moment dat het voor HJSC iets beter uit begon te zien viel Mark Jaarsma geblesseerd uit. De middenvelder kreeg te veel last van zijn ribben en moest worden vervangen door Jarno Hofstra.

Ondanks de wissel beleefde HJSC toen wel zijn beste fase van de eerste 45 minuten. Een schot van Lammer Wiersma werd geblokt en Piet Jan Nauta krulde de bal fraai op de lat. Het bleken spaarzame momenten te zijn want HJSC kon verder weinig betekenen in aanvallend opzicht.

Tegenstander de Walde liet HJSC aan de bal en loerde voornamelijk op de counter. Dit leverde weinig gevaar op dus leken beide ploegen met een 1-0 tussenstand aan de thee te gaan. De Walde ging vlak voor rust nog eenmaal ten aanval en profiteerde van matig verdedigen aan HJSC zijde. En zo was het vlak voor rust 2-0.

HJSC vergooit de wedstrijd meteen na rust
Mocht na de pauze snel de 2-1 vallen dan waren er nog kansen genoeg op een resultaat. Helaas bleek dit ijdele hoop want na 50 minuten viel de 3-0 al. Ook hier kunnen we vraagtekens zetten bij het defensieve optreden van HJSC.

De wedstrijd was dus na 50 minuten wel gespeeld. De amusementswaarde van het resterende deel was ook behoorlijk laag. Er vielen aan beide kanten weinig mogelijkheden te noteren. Jarno Hofstra kopte nog in de handen van de doelman maar de wedstrijd leek te eindigen in een 3-0 overwinning voor de Walde.

Eerste goal in HJSC 1 voor Niek de Jager
Gelukkig viel er toch nog iets te juichen voor de meegereisde supporters van HJSC. Het schot van Jelger de Boer werd getoucheerd door Niek de Jager, niet geheel vrijwillig, maar wel uiterst effectief. Via de rug van de jonge aanvaller veranderde de bal van richting in de goal van de kansloze doelman van de Walde. En zo was er in een zonnig Oudega toch nog iets te juichen voor de ploeg van Thomas Graven.

Feest na afloop van HJSC tegen Woudsend
Komende zaterdag is HJSC 1 vrij maar een week later maken we er een feestje van tegen Woudsend. Inmiddels traditiegetrouw sluiten we de laatste thuiswedstrijd van het seizoen af met een feestje in de tent naast het voetbalveld. Woudsend is deze middag de tegenstander en Bertus Sipma komt zingen. Dat beloofd dus weer een prachtige middag te worden.