HJSC met tien man langs stug Hielpen

HJSC heeft ook de derde competitiewedstrijd weten te winnen, maar gemakkelijk ging dit niet. Met de wind als dominerend element had HJSC het enorm lastig de eerste helft. Toen Lex Potma halverwege de eerste helft ook nog rood kreeg leek het helemaal een moeizame middag te gaan worden. Gelukkig wist HJSC in de tweede helft met de wind in de rug Hielpen toch over de knie te krijgen. Jelger de Boer en Mark Jaarsma maakten de doelpunten in de 2-0 zege.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Hielpen niet te onderschatten tegenstander
HJSC won de eerste twee wedstrijden, Hielpen speelde twee maal gelijk. Dat deed het tegen het gedegradeerde TOP’63 en het van zondag overgestapte Blue Boys. Op zich geen rare resultaten dus HJSC was gewaarschuwd. Dat de wind tevens een grote spelbepaler zou worden werd ook al snel duidelijk. Deze stond pal over het veld heen wat één ploeg een beduidend voordeel zou op gaan leveren. Voor HJSC zou dit de tweede helft zijn als het richting de staantribune speelde.

HJSC deelt enkel wat speldenprikjes uit
Met de wind in de rug nam Hielpen het initiatief en dat liet HJSC ook toe. Voetballend was het niet bijster bijzonder wat de gasten lieten zien maar gevaarlijk was voornamelijk de lange bal. Over de linkerflank werd Hielpen ook dreigend maar grote kansen creëren lukte vooralsnog niet. HJSC kwam niet veel verder dan het zestienmetergebied van Hielpen want de beslissende pass ontbrak vaak of het schot miste kracht.

HJSC met tien man na domme rode kaart
Hielpen kreeg zoals gezegd de grootste kansen en leek ook op voorsprong te komen. Helaas voor de gasten ging hier een buitenspelsituatie aan vooraf en dus bleef het 0-0 op sportpark Oan it Far. Maar HJSC had het zichtbaar lastig tegen de wind in en dat voelden de bezoekers prima aan. Helemaal lastig leek de middag te worden toen Lex Potma veel te hard zijn tegenstander vloerde en met rood van het veld af moest. Tot aan de rust was het voor HJSC vervolgens overleven wat gelukkig slaagde.

HJSC na de rust voetballend veel beter
Met tien man was het doel absoluut geen puntje. Gesteund door de herinnering in Bakhuizen vorig seizoen ging HJSC vol op jacht naar de zege. Voetballend kon HJSC veel meer brengen en ook het balbezit was weer in het voordeel van de thuisploeg. Nu was het een kwestie van kansen creëren en vooral niets incasseren. Dat laatste lukte aardig maar kansen creëren duurde wel eventjes.

Na een klein uur behaalde HJSC eindelijk het gewenste resultaat toen Jelger de Boer een vrije trap van Mark Jaarsma tot doelpunt promoveerde. Gezien het spelbeeld de tweede helft zeker geen onterechte voorsprong en bovendien best wel een ontlading voor de spelers, staf en toeschouwers.

HJSC zet meteen jacht in op tweede goal
Na de openingstreffer deed HJSC meteen haar best om ook een tweede treffer te maken. Hielpen liet HJSC voetballen en bovendien werden de ruimtes tussen de linies best groot. Dat is natuurlijk een heerlijke combinatie voor HJSC dat via een benutte strafschop van Mark Jaarsma in minuut 66 op een 2-0 voorsprong kwam.

Kansen over en weer in de laatste minuten
Met een redelijk veilige 2-0 voorsprong was het natuurlijk handig om niet snel een tegengoal te incasseren. Dan zou het nog een hectische slotfase kunnen worden. Zo ver kwam het niet want HJSC kreeg nog de grootste kansen. Vooral Justin Boonstra en Hein Kemme waren dichtbij de 3-0. Hielpen leek nog wel een penalty te krijgen maar ook hier ging een buitenspel moment aan vooraf.

Hielpen bleek een taaie tegenstander maar HJSC deed wat het moest doen en wint met tien man met 2-0. Na drie wedstrijden is de ploeg van Thomas Graven en Auke Piet van der Hoek dus nog steeds ongeslagen. Zaterdag is Blue Boys de tegenstander. Dit duel begint om 15:00 uur in Nij Beets.