HJSC laat kans op resultaat tegen AVC liggen

Slechts een handjevol mensen zagen zaterdag dat HJSC 1 een kans op een goed resultaat tegen koploper AVC liet liggen. HJSC kon de eerste helft prima onder de druk van de bezoekers uit voetballen waardoor het lang 0-0 bleef. Toen AVC vlak voor rust een rode kaart kreeg gloorde hoop op een punt of meer tegen de ploeg uit Sexbierum. Helaas ging AVC met de zege (0-2) aan de haal en kreeg HJSC (Mark Tesselaar) bovendien ook een rode kaart in de tweede helft.

Bekijk hier de livestream terug op Facebook

Klik hier voor het voorwoord van Piet Jan Nauta

Volgen via de socials
Twitter en Instagram werden volop bekeken zaterdag. Zo konden mensen nog iets van de wedstrijd meekrijgen. En ook van de livestream op Facebook werd veel gebruik gemaakt. Daar was te zien dat HJSC al binnen een minuut een grote kans kreeg. Na een goede combinatie kon Jelger de Boer vrij doorlopen op de doelman van AVC. Helaas ging zijn schot hoog over de goal. Na dit vroege piekmoment van HJSc kreeg AVC zoals verwacht de controle. Defensief kwam HJSC niet in de problemen en het deelde op zijn tijd ook wat speldenprikjes uit. Zo kopte Jelger een vrije trap van Jetze Wiersma over.

Na een kwartier werden de gasten gevaarlijker. Doelman Johan de Boer moest een keer ingrijpen op een hard schot van AVC. Iets daarvoor claimden de gasten een penalty na vermoedelijk hands, de scheidsrechter wuifde dat weg.

Jetze met een blessure van het veld
Na een klein half uur moest Jetze het veld geblesseerd verlaten. Hij kreeg een harde tackle van achteren te verwerken en kon niet verder. De scheidsrechter gaf opmerkelijk genoeg geen gele kaart. Nils de Lange was zijn vervanger op het middenveld. Het spel golfde na de wissel wat op en neer met een HJSC dat vooral loerde op de counter. AVC dacht op voorsprong te komen na 35 minuten maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Rode kaart en toch publiek verstopt
Vijf minuten voor tijd moest AVC verder met tien man. Justin Boonstra liep door op een terugspeelbal maar werd aan zijn shirtje vastgehouden. Het neerhalen van een doorgebroken speler beoordeelde de scheidsrechter. Een enorm domme overtraining omdat Justin bij lange na niet meer bij de bal kon komen. AVC moest verder met tien man, er gloorde meer en meer hoop op een goed resultaat.

Na de rode kaart klonk er aan alle kanten gejuich tussen de bosjes door en op de Toer. Buiten het sportpark zaten toch de nodige mensen verstop om toch de wedstrijd live mee te kijken. Dat juichen was snel over toen AVC vlak voor rust de leiding nam. Een communicatiefout tussen Erro Hofstra en Mark Tesselaar gaf de spits van AVC de mogelijkheid om uit te halen. Zijn schot was Johan te machtig en zo kwamen de bezoekers vlak voor rust op voorsprong.

HJSC snel verder met tien man
AVC kwam op voorsprong, maar met een helft te spelen en een man meer was de wedstrijd alles behalve gespeeld. Die man meer situatie was nog voorbij voor dat HJSC de eerste kans kreeg. Mark Tesselaar schopte een speler neer die volgens de scheidsrechter een doorgebroken man was. Een zeer twijfelachtig besluit aangezien Thomas Bethlehem en Erro Hofstra ook nog in de buurt liepen. De scheidsrechter bleef bij zijn standpunt en stuurde de captain van HJSC weg.

Pieter Wiersma was inmiddels in het veld gekomen voor Lex Potma. Ook was er een debutant aan HJSC-zijde. Bert Veltman kreeg speelminuten van Klaas Wittermans. Hij verving Thomas Bethlehem. Ondertussen stapelde de gele kaarten voor AVC zich op. Veelal voor commentaar op de leiding, maar ook een aantal overtrainingen.

Doelpunt Pieter afgekeurd, grote kansen op gelijkmaker
Ondanks dat beide ploegen weer met evenveel spelers op het veld stonden kreeg HJSC de grootste kansen. Pieter Wiersma zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar Sander Sijbranda en Nils de Lange kregen beide een hele grote kans om de 1-1 te maken. Sander kopte een voorzet tegen de doelman, Nils de Lange schoot in de rebound tegen diezelfde doelman aan.

AVC countert zich naar zege
Ook Jarno Hofstra maakte bijna een goal. Helaas werd ook zijn kopbal door de doelman gepakt. HJSC ging vol ten aanval op zoek naar de 1-1. Helaas krijg je dan in veel gevallen de deksel op de neus. In de omschakeling schoot de buitenspeler van AVC de 0-2 tegen de touwen. HJSC werkte keihard en was dichtbij een goed resultaat. Helaas mocht het niet zo zijn. Teleurstelling bij de spelers die volle bak waren gegaan.

Door de nederlaag zakt HJSC naar plaats acht. Komende zaterdag gaat het vlaggenschip naar Sloten. Dit duel begint om 14:30 en zal sowieso live te volgen zijn via ons Twitteraccount.

HJSC – AVC 0-2 (0-1)
HJSC: Johan de Boer, Thomas Bethlehem, Erro Hofstra, Mark Tesselaar, Jarno Hofstra, Lex Potma, Jetze Wiersma, Jelger de Boer, Sander Sijbranda, Lammert Wiersma en Justin Boonstra. Op de bank begonnen: Pieter Wiersma, Bert Veldman en Nils de Lange.