HJSC - AVC: Voorwoord van Piet Jan Nauta

Goedemiddag sportvrienden en geen hartelijk welkom op ons mooie sportpark Oan it Far,

Want als het goed is, leest u dit voorwoord niet langs de rand van het veld maar thuis op de bank of aan de keukentafel. Helaas  is er vandaag en ook de komende drie weken geen publiek welkom bij het amateurvoetbal. Ontzettend spijtig, maar gelet op de recente ontwikkelingen in sommige delen van onze provincie, wel te begrijpen. Het voetbal krijgt geen voorkeurspositie ten opzichte van alle andere sporten in dit land.

Maar het heeft helaas wel als gevolg dat we u vandaag moeten missen. Om de thuisblijvers toch een beetje tegemoet te komen volgt nu een lijstje met zaken die u mogelijk nog meer gemist heeft de laatste tijd.

De voorzitter
Oplettende voorbijgangers hebben het wellicht al gezien. Het huis van de voorzitter staat leeg en van Jenne en zijn gezin ontbreekt ieder spoor. Hij schijnt voor het laatst gesignaleerd te zijn in de Waadhoeke bij de familie. Geen zorgen. Hij zal nog geregeld langskomen op ons sportpark en zijn taken voorlopig zo goed mogelijk invullen.

Rentrees
Goed nieuws vanaf het trainingsveld. U heeft waarschijnlijk gemist dat Bart van Kalsbeek dinsdag weer deelnam aan een groepstraining bij het eerste elftal, na zijn kruisbandblessure opgelopen in augustus vorig jaar. Trainer Klaas Wittermans had de training zo ingericht, dat Bart uit de duels kon blijven en zo de volledige training van anderhalf uur kon meedoen. Datzelfde gold voor Marko ‘Samba’ Hoekstra, die al vroeg in de voorbereiding op het huidige seizoen uitviel. Toussaint Boonstra is helaas nog ver van een rentree verwijderd. U raad het al; tevens een knieblessure.

Trainingsbeesten
De opkomst bij de training van het tweede elftal en de 35+ blijft hoog op donderdagavond en dat is super! We hebben al een uitschieter van 18 man gehad, afgelopen donderdag waren er weer twaalf.  Zelfs voor mij als sporadisch voetballend lid is het fijn om zo toch elke week eens een balletje te trappen. Mooi zo doorgaan.

Mondkapjes
Ze zijn er! De officiële HJSC-mondkapjes, sinds gisteren verkrijgbaar in onze fanshop. De blits maken in de winkels én minder kans op een coronabesmetting (is mij verteld)? Of over een paar weken veilig je bier opdrinken in de kantine, zonder dat je een ander bij een hoestaanval in zijn glas bier blaft? Voor vijf euro komen al je dromen uit met het aanschaffen van het HJSC-mondkapje. Bestellen kan door een mailtje te sturen naar info@HJSC.nl Op = op!

Het Far-biertje
Althans, ik neem aan dat hij zo heet. Sinds een paar weken hebben we een formidabel biertje op de tap in dorpshuis Oan it Far, dat door Marko en Albertine is laten brouwen door een externe partij. Binnenkort komen, speciaal voor de thuisdrinkers, ook speciale Hommerts-Jutrijp bierglazen op de markt.

‘De hatelijke nul’
Want die was al na speelronde één verdwenen bij alle seniorenteams van HJSC. En dat is toch lekker na zo’n lange coronapauze. HJSC 1 speelde gelijk tegen TOP’63, HJSC VR1 won bij Joure en HJSC 2 won van VVI op de openingsdag. We hebben wel eens andere jaren gekend.

Topscorer
Lange tijd paradeerde hij met de borst vooruit over sportpark Oan it Far. Lars Palijama, doelman van HJSC 2, mocht zich twee weken lang de gedeeld topscorer noemen van HJSC 1. Wegens een ernstig tekort aan spelers, viel Lars in als spits in het bekerduel met derdeklasser Sneek Wit Zwart. Mede dankzij zijn eretreffer stapten de Snekers chagrijnig onder de douche en had Lars, ondanks de 9-1 nederlaag, een regelrechte topdag. We hebben in het verleden vaker doelmannen gehad die ondanks een pak slaag toch het licht uitdeden in de kantine na een eretreffer. Het zal een HJSC-dingetje zijn. Sinds vorige week is Egbert Bethlehem de topscorer met twee treffers. De eerste leverde een punt op, de tweede de volle mep op bezoek bij WPB. Helaas is hij er vandaag niet bij. Maar hopelijk heeft hij het neusje voor de goal meegekregen van zijn vader.

Live op Facebook
Voor wie het nog niet weet; het duel tussen HJSC en AVC is voor iedereen zichtbaar. Zelfs voor onze fans in het buitenland, want het duel wordt aangeboden via een livestream. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is inloggen op Facebook, HJSC volgen en rond half drie inschakelen om op de Facebook-pagina de wedstrijd te kunnen zien. Hopelijk is de kwaliteit der mate hoog dat het voor iedereen wat zichtbaar is. Maar we doen ons best. AVC, de ploeg die het seizoen eindigde als koploper, staat daar na twee duels alweer. Maar wie weet kunnen voor een grote stunt zorgen!

Zo. Dan bent u weer op de hoogte van alles wat u heeft gemist. Maar de wedstrijd hoeft u dus niet te missen. Op 17 oktober is de volgende thuiswedstrijd, dan tegen Bolsward. Ook dan zullen we proberen een livestream aan te bieden. Pas op 31 oktober, als NOK op bezoek komt, zijn er misschien weer supporters welkom op ons sportpark. Tot die tijd: hou jullie taai, houd afstand en denk om elkaar. Dan zijn we het snelst weer terug langs het veld en is de zaterdag weer normaal.

Gegroet,
Piet Jan Nauta