HJSC laat kans op punten liggen in Delfstrahuizen

Na de nederlaag van zaterdag in en tegen Delfstrahuizen (2-0) weet HJSC dat het seizoen minstens één en hooguit twee weken langer duurt. Nacompetitie ontlopen zit er niet meer in, wel kan HJSC nog een plekje stijgen. De twaalfde plek werd afgelopen weekeinde verloren aan De Wâlde, dat de aanstaande kampioen SC Bolsward geheel onverwachts wist te verslaan.

HJSC had zaterdag nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen, maar dan moest er wel gewonnen worden van de ploeg die nog meestrijd om een nacompetitieplek voor promotie. Het veld lag er beroerd bij, maar daar kon HJSC misschien nog wel eens meer bij gebaat zijn dan de thuisploeg. Met een straffe wind van doel tot doel stond HJSC voor rust flink onder druk. Een slippertje achterin werd meteen afgestraft en HJSC kon in de achtervolging.

Het kreeg een uitgewezen kans op de gelijkmaker, nadat Jelger de Boer een strafschop verdiende. Echter wist Piet Jan Nauta het buitenkansje niet te verzilveren en zag hij zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Vervolgens was het juist HJSC dat kansjes kreeg op de gelijkmaker. Een schot van Nauta was wederom een prooi voor de keeper en de spits zag daarna een puntgave voorzet van Henk Hoekstra net voor zijn voeten weggetikt worden door een verdediger. Aan de overzijde ontsnapte HJSC aan de 2-0. Een bal die over de uitkomende doelman Johan de Boer werd gelepeld, stuiterde over het doel heen.

Na rust een ander spelbeeld. HJSC trok ten aanval en Delfstrahuizen kwam niet meer aan voetballen toe. Het was een rommelige tweede helft, aangezien ook HJSC moeite had de bal bij de juiste kleur te krijgen. De beste man van het veld was arbiter H. Broer. Na zeventig minuten was HJSC het dichtst bij een treffer, maar een voorzet van Hoekstra werd door Nauta rakelings naast gekopt.

HJSC gaf alles in de jacht op de gelijkmaker en was via Hoekstra nogmaals dichtbij, maar zijn inzet eindigde op de lat. Een tweede slippertje achterin, ditmaal in blessuretijd, was de inleiding voor de 2-0. Die kon door de aanvaller van Delfstrahuizen eenvoudig binnengetikt worden. Het was een doelpunt voor de statistieken. Over strijd en inzet wederom niets te klagen, evenals over de positieve spelopvatting. Maar het uitblijven van doelpunten brak de ploeg uit Hommerts-Jutrijp opnieuw op.

HJSC krijgt nog één kans om zich naar de twaalfde plek te spelen. Dat moet zaterdag gebeuren in eigen huis tegen QVC. Lukt dat niet, dan eindigt HJSC dit seizoen in de vierde klasse A als dertiende. Dat betekent dat op 11 juni in de nacompetitie de middelste periodekampioen van de vijfde klasse B op bezoek komt en het is nu al zeker dat dat Ouwe Syl uit Oudebildtzijl is. Worden we alsnog twaalfde, dan komt de middelste periodekampioen uit 5A op bezoek. Bij beide thuiswedstrijden staat er een feesttent langs het veld. Eerst voor de seizoensafsluiting van HJSC 1, vervolgens vanwege de HJSC-dagen op 10 en 11 juni.

HJSC heeft na een beroerde seizoenstart rechtstreekse degradatie weten af te wenden en heeft handhaving nog altijd in eigen hand. Bovendien is het spelen van belangrijke wedstrijden voor veel publiek altijd een mooie belevenis. Genoeg nog om voor te spelen dit seizoen!

Delfstrahuizen – HJSC 2-0 (1-0). 15. Wisse Wieringa 1-0, 90. Sjoerd de Haan 2-0. Scheidsrechter: Broer.