HJSC krijgt zaterdag een laatste kans op de titel

Het was afgelopen zaterdag een behoorlijke anticlimax. Niemand had verwacht dat er tegen Bakhuizen gelijk werd gespeeld. Concurrent NOK won wel en dus geen spetterend titelfeest in Hommerts. Zaterdag krijgt HJSC een laatste kans in Nieuwehorne tegen Udiros. 

Programma in Hommerts zaterdag 18 mei
09:00 | JO9-2 – RVLC JO9-1
11:00 | JO17-1 – Sint Truiden JO17-1 (België)
12:30 | HJSC VR1 – Sneek Wit Zwart VR2
14:30 | JO17-2 – Heerenveen JO17-2

Een punt tegen Udiros zou voldoende moeten zijn
HJSC begint zaterdag op de laatste speeldag met twee punten voorsprong op nummer twee NOK. Ook het doelsaldo van HJSC is vele malen beter, dit scheelt wel vijftien doelpunten. Een punt zou dus voldoende moeten zijn tegen Udiros. HJSC zal wel een stuk beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zaterdag. Bovendien zal Udiros er net als Bakhuizen alles aan doen om HJSC dwars te zitten.

Huidige stand in de vijfde klasse A
1. HJSC (53 punten) (+43)
2. NOK (51 punten) (+28)
3. RKO (43 punten) (+27)
8. Udiros (20 punten) (-16)

Eerder dit seizoen kenden HJSC weinig problemen met de huidige nummer acht van de ranglijst. Op 19 december, de laatste wedstrijd voor de winterstop was de ploeg van Thomas Graven met 3-0 te sterk. Justin Boonstra (2x) en Pieter Wiersma maakten de goals.

Vervoer en eventuele kampioensviering in Nieuwehorne
Het wordt dus weer een zenuwslopende dag voor ieder die HJSC een warm hart toedraagt. En er zullen weer vele supporters HJSC steunen tegen Udiros waar we heel blij mee zijn. We hebben ons best gedaan een bus te regelen maar dit was zo kort dag niet meer mogelijk.

Wordt HJSC kampioen dit weekend dan gaan we zo snel mogelijk retour naar het dorpshuis in Hommerts voor alle ceremoniële gebeurtenissen. Niet in de tent naast het veld maar echt in het dorpshuis. Hier maken we er natuurlijk een schitterend feest van.

Nacompetitie als HJSC zaterdag verliest
Mocht HJSC zaterdag verliezen en NOK weten te winnen dan staat er op 8 juni een thuisduel op het programma. Een week later volgt dan op neutraal terrein de finalewedstrijd. Maar na twee seizoenen nacompetitie zonder succes hopen we dit toch echt te kunnen vermijden.

Udiros 1 – HJSC 1
14:30u | Sportcomplex Nieuwehorne
Scheidsrechter: A. Gjaltema

Selectie HJSC tegen Udiros
1. Erro Hofstra (K)
2. Niek de Jager
3. Mark Tesselaar
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer (C)
7. Lammert Wiersma
8. Bart van Kalsbeek
9. Henk Hoekstra
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
14. Piet Jan Nauta
15. Hein Kemme
16. Bert Veltman
17. Redmer van Netten
18. Herre Bosma
20. Mats Galama (K)