Verlenging nekt HJSC in nacompetitie tegen VCR

Voor HJSC eindigt het seizoen in mineur. In de nacompetitie tegen VCR leken penalty de beslissing te moeten brengen. Na 90 minuten voetballen was de stand 1-1 (doelpunt Justin Boonstra). Helaas viel vlak voor het einde van de verlenging de 2-1 voor VCR. HJSC probeerde nog van alles maar dat liep helemaal verkeerd. In de drie minuten daarna liepen de gasten uit tot maar liefst 1-4.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Prachtige sfeervolle opkomst
Onder het inmiddels alom bekende clublied HJSC olé olé kwamen beide teams het veld oplopen. Ook was er een prachtige vuurwerkactie georganiseerd waardoor het sportpark enkele minuten in groen en witte rook was beneveld. inclusief zo’n 250 man publiek maakte het voor de spelers een prachtige ambiance om in te voetballen. Dit soort wedstrijden speel je niet zo vaak, zeker niet op het eigen sportpark.

HJSC dichtbij vroege voorsprong
HJSC was al snel dichtbij de openingstreffer via Bert Veltman. De jonge verdediger kopte uit een corner tegen de lat aan. De bezoekers lieten in het eerste gedeelte weinig zien maar ook HJSC wist niet veel te creëren. Na een kwartier spelen kwam de volgende grote mogelijkheid. Na een uitstekende voorzet van Henk Hoekstra kon Ramon Raap uithalen. Helaas voor HJSC vloog de bal naast de goal.

In minuut 20 kon HJSC opgelucht ademhalen toen VCR op de lat kopte. De gasten uit Rinsumageest waren na een rustig begin een stuk dreigender geworden en HJSC moest iets meer in de achteruit. Toch lukte het HJSC na enige tijd om weer druk naar voren uit te oefenen. En dat bleek meteen levensgevaarlijk. Henk Hoekstra wist de buitenspelval te omzeilen en kon vrij doorlopen op de keeper. 1 op 1 met de doelman verzuimde hij het om HJSC op voorsprong te schieten.

VCR meteen na rust op voorsprong
Na amper een minuut gespeeld te hebben in de tweede helft kwam VCR op voorsprong. HJSC begon niet scherp aan het tweede gedeelte waardoor de gasten door de verdediging konden komen en wisten te scoren. De opdracht voor het resterende gedeelte was dus heel duidelijk, gelukkig was er nog tijd genoeg.

Aanvankelijk leek VCR de wedstrijd onder controle te hebben want de thuisploeg creëerde nauwelijks iets. De twee wissels na een uur voetballen (Pieter Wiersma en Mark Tesselaar kwamen binnen de lijnen) gaf de ploeg net die verse energie wat het nodig had. Acht minuten later schoot Justin Boonstra de bal namelijk binnen na een uitstekende aanval.

Nagelbijten in het laatste gedeelte
Met een 1-1 tussenstand was het natuurlijk zenuwslopend. Zeker toen VCR op 1-2 leek te komen maar dat feest niet doorging vanwege buitenspel. Ook de vermoeidheid, mede door het warme weer begon zijn tol te eisen voor sommige spelers. Niet voor Justin Boonstra die in minuut 86 nog eenmaal de motor aanslingerde en langs de defensie van VCR vloog. Hij kwam oog in oog te staan met de doelman maar die wist redding te brengen op het schot.

Verlenging duurt voor HJSC net iets te lang
Na 90 minuten was de stand 1-1 en dus gingen we verlengen en misschien zelfs penaltyschieten. Net zo als vorig jaar toen HJSC de vierde klasse moest verlaten omdat Ouwe Syl de penalty’s beter nam.

In de 30 minuten verlenging zagen we toch twee behoudend spelende ploegen. VCR leek iets meer over te hebben dan HJSC want het creëerde toch nog wat kansen en schoot zelfs op de paal. Maar HJSC leek er met de winst vandoor te gaan toen Justin Boonstra de bal over de keeper heen wipte en tekende voor de 2-1, althans dat dacht iedereen. De grensrechter van VCR stond met de vlak te zwaaien en de scheidsrechter ging hier in mee.

Penalty’s leken onvermijdelijk totdat minuut 117 aanbrak. Een moment van onoplettendheid koste HJSC een plaats in de nacompetitiefinale tegen Boornbergum. De nog resterende drie minuten liepen uit op één grote teleurstelling toen HJSC ook nog de 1-3 en de 1-4 moest incasseren. De laatste goal van trouwens een prachtige, maar dat kon iedereen met een HJSC-hart nu even niet van genieten.

Sipke de Boer weet teleurstelling enigszins weg te nemen
Een bittere pil, drie minuten voor het einde het toch nog uit handen geven. Sipke de Boer maakte er later op de avond een prachtig feest van maar de teleurstelling was zeker voelbaar. Vele zijn zondag met een kater wakker geworden, en ditmaal niet alleen van de drank.