Degradatie een feit na penaltydrama tegen Ouwe Syl.

De teleurstelling was groot na 120 minuten voetballen en elf penalty’s bij de spelers van HJSC. Terwijl Ouwe Syl aan het feest vieren is slaan de spelers van HJSC de handen voor het gezicht. Eén gemiste strafschop van Jelger de Boer doet HJSC de das om. Dat het tot penalty’s was gekomen is doodzonde want HJSC stond halverwege de tweede helft met 2-0 voor.

Voor de wedstrijd verkocht Grietje van der Zee haar laatste HJSC programmaboekje. Zij is bedankt voor al die jaren dat ze dat heeft gedaan voor onze club.

Een afgeladen sportpark Oan it Far ziet de rook langzaam verdwijnen. Supporters van beide ploegen hadden het nodige vuurwerk meegenomen. Toen de rook was verdwenen werd er om 15:00 uur voor het eerst afgetrapt.

KLIK HIER VOOR DE VOORBESCHOUWING UIT HET PROGRAMMABOEKJE

De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor Ouwe Syl. De bezoekers begonnen flitsend aan het duel en HJSC moest echt even zoeken naar een goed ritme. Dar duurde even en doelman Johan de Boer moest al een paar keer optreden. Toen de storm was gaan liggen kon HJSC de controle overnemen. Dat leverde meteen de grootste kans van de eerste helft op. Een grandioze slalom van Justin Boonstra aan de linkerkant bracht het alleen voor de keeper. Helaas was de hoek moeilijk en een medespeler werd net niet gevonden.

Uitstekende start van de tweede helft
Een betere start van het tweede bedrijf kon HJSC zich niet wensen. Amper nadat de bal weer aan het rollen was gebracht kwam HJSC op voorsprong. Pieter Wiersma was het eindstation en liet het grootste deel van het sportpark juichen.

Ouwe Syl had een tik gekregen maar ging daarna vol op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna maar defensief stond HJSC ook prima. in minuut 75 leek de wedstrijd gespeeld toen Bert Veltman na een uitstekende aanval HJSC op 2-0 zette. Toch ging het daarna ongelofelijk fout.

Eerst viel de 2-1 al veel te snel na de 2-0. Het bleef tot minuut 90 ongelofelijk spannend maar een allerlaatste vrije trap voor de gasten beslechte het lot voor HJSC. De vrije trap belande precies op het hoofd van een speler van Ouwe Syl en een verlening was onoverkomelijk.

Die verlening gebeurde er wat betreft kansen weinig en dus werden het penalty’s. Ouwe Syl mocht beginnen en faalde niet. Jelger miste de vijfde penalty nadat Pieter Wiersma, Lex Potma en Mark Jaarsma  feilloos raak hadden geschoten. Het avontuur voor HJSC in de vierde klasse is ten einde gekomen.