HJSC hervat competitie tegen de nummer vier

HJSC hervat vanmiddag de competitie tegen Delfstrahuizen, de huidige nummer vier van de ranglijst. De ploeg van Pope Leffring kan op het eigen sportpark Oan it Far dus meteen aan de bak. 

Uiteraard is er maar één doelstelling de tweede competitiehelft. Handhaven in de vierde klas, niets meer en niets minder. HJSC staat nu een-na-laatste maar heeft zeker zicht op de ploegen zich. En ook gezien het spelbeeld en de uitslagen van voor de winterstop is er genoeg vertrouwen in de ploeg.

Omzettingen bij HJSC
Pope Leffring nam vlak voor de winterstop het stokje over van Broer Wiebe de Ringh en heeft de nodige dingen aangepast. Het trainingsritme is opgeschroefd waardoor het eerste nu drie keer per week traint. Ook is er de afgelopen trainingen een tactisch plan bedacht om de ploeg in de vierde klasse te houden. De speelstijl zal na de winterstop compleet anders zijn dan voor de onderbreking. In de oefenwedstrijden tegen Woudsend en Udiros was dit al zichtbaar.

Positieve balans
HJSC treft vanmiddag dus meteen een lastige ploeg om deze tactische wijzigingen op het veld tot leven te laten komen. De nummer vier van de lijst verloor nog maar twee wedstrijden en is al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Voor de winterstop troffen beide ploegen elkaar nog niet. De wedstrijd in Delfstrahuizen staat voor 28 maart gepland. Een blik in de historie leert ons wel dat beide ploegen elkaar al achttien keer troffen in Hommerts.

De laatste keer was in het seizoen 2012/2013 toen HJSC met 2-1 won. Steve Bakker maakte beide goals. Mede dankzij het optreden van Klaas van Kalsbeek, die op zijn tractor het veld sneeuwvrij wist te maken kon het duel worden gespeeld. In de achttien keer dat beide ploegen op Sportpark Oan It Far tegen elkaar speelden was HJSC acht keer de beste, won Delfstrahuizen zes keer en werd en vier keer gelijk.

Ook HJSC 2 speelt in Hommerts
Het duel tussen HJSC en Delfstrahuizen begint om 15:00 uur. Dit omdat het tweede elftal om 12:30 uur in actie komt tegen het vierde elftal van Workum. Laten we hopen op veel support voor beiden elftal en een gunstig resultaat.

HJSC – Delfstrahuizen
14:30 uur | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: DA. Dijkstra

Selectie HJSC
Johan de Boer (K)
Jarno Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Erro Hofstra
Thomas Bethlehem
Toussaint Boonstra
Nils de Lange
Pieter Kor Spoelstra
Sander Sijbranda
Pieter Wiersma
Jelger de Boer
Jetze Wiersma
Justin Boonstra
Lars Palijama (K)