HJSC en Blokzijl sluiten het seizoen grandioos af!

HJSC heeft de laatste competitiewedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Het werd uiteindelijk 8-3. Maar dat deerden maar weinigen eigenlijk. Wat volgde na de wedstrijd was een prachtig feest waarbij beide ploegen nog even gebroederlijk met elkaar op de foto gingen.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje van voorzitter Piet Jan Nauta

De laatste wedstrijd van het kampioensjaar ging dus helemaal nergens meer om. Ook voor de bezoekers uit Blokzijl was er nog weinig eer te behalen. Ze zijn al lang blij dat ze dit jaar eens niet onderaan de ranglijst zijn geëindigd. Woudsend en EBC presteerden namelijk nog slechter. HJSC begon actief aan het duel en zocht naar een vroege voorsprong. Deze kwam er dankzij Pieter Wiersma die na acht minuten aantekende voor de 1-0. Het spelbeeld bleef ook na de voorsprong hetzelfde. HJSC was aan het jagen op meer goals en zette Blokzijl stevig onder druk.

Toch was het bijna 1-1 toen de rechtsbuiten van Blokzijl een goede actie maakte en de bal voor de goal gaf. Doelman Johan de Boer verrichtte knap redding op het schot. Vervolgens kon HJSC counteren en deed dat ontzettend goed. Marko Hoekstra was het eindstation en hij was de maker van de 2-0.

HJSC voetbalde vrolijk door en kwam voor rust nog twee keer tot scoren. Nils de lange schoot net buiten de zestien raak en Pieter Wiersma verzilverde een penalty.

Na de rust was het beste er wel af. Toch kreeg het publiek nog genoeg doelpunten te zien. De eerste na rust was van Justin Boonstra die met zijn hoofd een voorzet keurig binnen kopte. Bij een 5-0 voorsprong besloot Broer Wiebe de Ringh drie maal te wisselen. Keeper Johan de Boer, die een geweldig seizoen keepte werd vervangen door Lars Palijama. Ook voor Erro Hofstra en Pieter Kor Spoelstra was het seizoen ten einde. Zij werden vervangen door Toussaint Boonstra en Jetze Wiersma.

Deze drie wisselingen zorgde voor wat onrust in de HJSC-defensie. Koud in het veld veroorzaakte Lars een penalty nadat een aanvaller van Blokzijl was doorgebroken. Wat daar aan vooraf ging was slordig balverlies. De penalty werd benut door de gasten.

Gelukkig scoorde Jetze “Memphis” Wiersma de 6-1 vrij rap na de 5-1. Hij vierde dit door zijn vingers in zijn oren te stoppen. Over die actie waren de meningen verdeeld. Gelukkig lag de focus iets later snel op Nils de Lange die met een prachtige afstandspoeier de 7-1 binnenschoot.

Blokzijl scoorde vervolgens nog twee keer tegen, waaronder wederom een penalty na een overtraining van aanvoerder Mark Tesselaar. Die kreeg hier voor ook de gele kaart. Pieter Wiersma bepaalde uiteindelijk de eindstand op 8-3 en werd tevens topscoorder van HJSC dit seizoen met elf doelpunten.

Omdat zaterdag de HJSC -dagen beginnen was de feesttent vast neergezet door de Fjildmannen. HJSC en Corry en Erik van het dorpshuis zouden de winst delen na de wedstrijd. Zo konden we naar afloop van dit duel ook hier de derde helft vieren, en dat viel behoorlijk in de smaak. Onze gasten uit Blokzijl zijn ook niet vies van een biertje en ook in Blokzijl zelf hebben we al menig feest beleefd.

Het was een uur of zes toen HJSC en Blokzijl gezamenlijk de microfoon hadden en het ene naar het andere lied werd over het sportpark gescandeerd. Van het clublied van Blokzijl tot het HJSC olé olé.

Het was heerlijk weer, de barbecue stond aan en Corry zag de bestellingen alleen nog maar per krat komen. Vlak voor vertrek gingen beide ploegen samen nog even op de foto. HJSC zal promoveren en Blokzijl dus niet meer treffen. Maar de nodige beloftes voor bezoeken of oefenwedstrijden zijn al gemaakt. Laten we hopen dat we elkaar weer eens treffen.

Toen om half acht de buschauffeur van Blokzijl arriveerde was het feest voorbij. Niet nadat de beste man de ene naar de andere cola kreeg aangeboden natuurlijk. Blokzijl wist het nog een kwartier te rekken voordat de equipe weer richting de Kop van Overijssel vertrok. Uitgezwaaid door HJSC vertrok de bus toeterend uit Hommerts. Het was een prachtig feest.

Wat een prachtig einde van het seizoen, beter konden we het bijna iet wensen. Toen de volgende ochtend bleek dat er een stuk of veertig kratten bier door heen zijn gegaan bleek maar weer eens. Ook de derde helft was van een ongekend hoog niveau.

Vrijdag beginnen de HJSC-dagen met het 45+ toernooi. Het hele programma is elders op onze site te lezen. Hopelijk gaan we er weer een prachtig weekend van maken. En zaterdagavond komt feestzanger Jelmer ook nog eens langs. We hebben zeker nog iets om naar uit te kijken. En natuurlijk kijken we ook even terug, op dit geweldige seizoen. Tot in de vierde klas!

Gonny de Boer maakte wederom de foto’s. Wij danken haar voor dit seizoen.