HJSC in eigen huis onderuit tegen de Walde

HJSC heeft zich zaterdag een hele slechte dienst bewezen. Thuis werd met 2-1 verloren van de Walde. Justin Boonstra zette HJSC nog razendsnel op voorsprong. Maar de Walde wist snel gelijk te maken en voor rust nog de 2-1 binnen te schieten.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Vanaf de aftrap was HJSC direct gevaarlijk. De bal belandde bij Justin Boonstra op de rand van het strafschopgebied. Justin schoot uiterst beheerst binnen: 1-0. Lang kon HJSC niet genieten van de voorsprong. Vanaf de aftrap maakte De Walde de gelijkmaker, door bij de eerste paal Johan de Boer in de korte hoek te passeren.

 In het vervolg van de eerste helft werd het spel er niet beter op. HJSC was onmachtig, slordig en vergat (zoals wel vaker) te communiceren. Door niet te communiceren ontstond de voorsprong van de gasten. Marko Hoekstra en Toussaint Boonstra bleven elkaar aan kijken, waarna de speler van De Walde de bal mee nam. Johan kon het afstandsschot nog keren, maar bij de rebound was hij kansloos.

 HJSC moest door de achterstand meer risico nemen. Bij het begin van de tweede helft werd good-old Jelte Raap in de ploeg gebracht, en Nils de Lange verliet de defensie om voorin voor meer stootkracht te zorgen. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Jelte en Nils raakten beide met een kopbal nog het aluminium, maar verder dan deze mogelijkheden kwamen de gastheren niet. De Walde was in de counter ook nog enkele keren gevaarlijk, echter lieten zij HJSC bij deze uitbraken in leven.

Met een volle bus naar Stavoren
Er zijn nog twee wedstrijden te spelen voor de winterstop. Zaterdag is QVC de tegenstander. HJSC kan dan rekenen op een hoop support. Een volle bus zal meereizen naar Stavoren voor het duel tegen QVC. Een week later speelt HJSC de uitwedstrijd tegen Foarut.

Stem HJSC in de Fryske top 100
We hebben een plan. Hulp is gewenst. Wij willen met ‘HJSC olé olé’ in de Fryske Top1 00 van Omrop Fryslan zien te komen. Het is toch prachtig als ons clublied, gezongen door Sipke de Boer de lijst haalt tijdens oudjaarsdag. Daarom roepen wij iedereen op te stemmen via onderstaande link. En wie weet halen we de lijst.

Klik hier om te stemmen

HJSC – de Walde 1-2 (1-2)
Opstelling HJSC: Johan, Jarno, Nils, Mark, Toussaint, Jetze, Pieter Kor, Sander, Marko, Pieter en Justin. Op de bank begonnen Lars, Arjen en Jelte.

Gonny de Boer maakte de foto’s