HJSC deelt ook met TOP'63 de punten

HJSC heeft voor de derde keer na de winterstop gelijk gespeeld. Net als tegen Delfstrahuizen en tegen Bolsward vorige week eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Pieter Wiersma benutte een penalty in de tweede helft en schoot HJSC zo naast TOP’63. HJSC was in de eerste helft al op achterstand gekomen.

Met groene rookbommen en onder de bekende klanken van het HJSC olé olé werden beide selecties verwelkomd op het sportpark. Het sfeertje werd mede door een paar harde knallen lekker opgestookt. Natuurlijk stond er voor zowel HJSC als TOP’63 veel op het spel. De ploegen hebben evenveel punten maar het doelsaldo van de gasten uit Oppenhuizen is iets minder. Omdat TOP nog een wedstrijd moet inhalen staan ze nog wel boven HJSC op de ranglijst.

Lees hier de voorbeschouwing uit het wedstrijdboekje

De competitiestand onderin is ontzettend spannend. Er zit maar zes punten tussen de laagste zes ploegen. Voor HJSC is het dus van groot belang om te zorgen dat de aansluiting met de middenmoot behouden blijft. En nog belangrijker is het om boven de nacompetitieplaatsen te blijven.

Matig eerste half uur van HJSC
Dat HJSC vol gas wou gaan was de eerste dertig minuten totaal niet te zien. De bezoekers waren heer en meester en waren in bijna elk duel de baas. HJSC had grote moeite de bal in de ploeg te houden en had constant balverlies. Zo kreeg TOP dus de ruimte om voorin dreigend te worden. Dat werden ze vooral uit standaardsituaties. De eerste corners kon HJSC nog wegkrijgen maar na ongeveer de derde hoekschop was het wel raak. In volledige vrijheid kon een speler van TOP’63 de bal rustig achter doelman Johan de Boer tikken. Een grote dekkingsfout, of eigenlijk geen dekking werd HJSC dus fataal.

HJSC probeerde het wel na de achterstand. Het kreeg niet eens zo lang na de tegengoal een redelijke mogelijkheid. Helaas werd de bal na een prima soloactie naast de goal gepunterd. Voetballend werd HJSC wel iets sterker en de combinatie met driehoekjes begon te lopen. Bij vlagen combineerde HJSC best aardig en was de ploeg snel over het middenveld van de gasten. Toch was het vervolg vaak erg matig en ging TOP’63 rusten met een voorsprong.

HJSC blijft voorin te weinig creëren
De tweede helft was gelukkig een stuk beter. De rollen waren omgedraaid en HJSC was nu de ploeg met de meeste balbezit. Toch kon het voorin weinig potten breken. De gelijkmaker kwam er halverwege de tweede helft toch. De bal kwam in de klust een aantal keer voor de voeten van HJSC’ers en van heel dichtbij werd de bal tegen een hand van een speler van TOP’63 geschoten. De grensrechter van de bezoekers vlagde ook voor buitenspel dus het was lang onduidelijk wat de leidsman zou beslissen.

Na veel gepraat en protest van TOP ging de bal op de stip. Uiteraard faalde Pieter Wiersma niet en schoot de penalty keurig in de hoek. HJSC rook bloed en klapte er natuurlijk bovenop. De gasten raakte een beetje gefrustreerd en daarom werd de wedstrijd ook een stuk harder. TOP’63 pakte een aantal gele kaarten puur uit frustratie door bijvoorbeeld het wegschieten van de bal.

Echt slotoffensief ontbreekt
HJSC liet zich niet gek maken en ging op jacht naar de volle driepunter. Een hachelijk moment voor de goal leverde bijna de zege op. Uit een corner bleef de bal liggen vlak voor de goal. Uiteindelijk belande de bal via veel benen net aan de verkeerde kant van de paal. Het bleek het laatste gevaar aan HJSC kant. Jetze Wiersma leek nog wel een grote kans te krijgen en kon alleen op de keeper af. Helaas speelde hij de bal te ver voor zich uit en kwam ook nog vervelend in botsing met de doelman. Het leverde hem een dikke snee op die zelfs bij de dokter moest worden gehecht.

Derde helft maakt veel goed
Het was geen beste wedstrijd en echte grote kansen ontbraken. TOP’63 kreeg enkele corners de tweede helft maar kon Johan ook niet echt testen. Aan de andere kant was HJSC niet bij machten om TOP;63 kapot te spelen. De supporters verhuisden van het voetbalveld richting het dorpshuis waar de Hitsingers klaar stonden om de derde helft te begeleiden. Dat werd uiteraard een groot feest in de jister van het dorpshuis. Zo werd de slechte wedstrijd snel vergeten.

Zaterdag staat er een lastige uitwedstrijd tegen Creil-Bant op het programma. De wedstrijd in Creil begint om 15:00 uur.

VV HJSC – TOP’63 1-1 (0-1)
Johan de Boer (K), Jarno Hofstra, Erro Hofstra, Mark Tesselaar (C), Toussaint Boonstra, Nils de Lange, Pieter Kor Spoelstra, Tristan Kouwenhoven, Pieter Wiersma, Marko Hoekstra en Jetze Wiersma.
Op de bank begonnen: Sander Sijbranda, Lex Potma, Thomas Bethlehem en Lars Palijama (K).

AVC  VV Tollebeek 8 – 1
 SC Bolsward  VV Delfstrahuizen 0 – 0
 Foarút  SSA Creil-Bant 1 – 0
 HJSC  TOP ’63 1 – 1
 VV QVC  VV Sleat 3 – 0
 De Wâlde  SC Franeker 1 – 4