HJSC blijft koploper na moeizame zege op TOP'63

Door een 3-1 zege op titelconcurrent TOP’63 blijft HJSC koploper en slaat het bovendien een gat met de ploeg uit Oppenhuizen van acht punten. Simpel ging het zaterdag zeker niet want HJSC kwam in de eerste helft op achterstand. Een vrije trap van Mark Jaarsma, kopbal van Jelger de Boer en intikker van Ramon Raap bezorgde HJSC uiteindelijk de drie punten.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Super-zaterdag valt enigszins in het water
Met thuiswedstrijden voor de HJSC VR1, HJSC 2 en natuurlijk het vlaggenschip stond ons een schitterende zaterdag te wachten. Helaas was de vele regenval funest voor het hoofdveld en kon enkel het duel van HJSC 1 doorgang vinden. Onze fjildmannen zijn terecht erg zuinig met ons veld.

Matige openingsfase
Het dit seizoen nog ongeslagen HJSC kon de tot op heden slechtste openingsfase van het seizoen afvinken. Het liep eigenlijk voor geen meter ondanks een zee aan ruimte wat de gasten open lieten. HJSC wist hier niet van te profiteren en had het vooral erg moeilijk met de passing, met name vooruit op de helft van de tegenstander. Het leek helemaal een sof te gaan worden toen TOP’63 ook nog op voorsprong kwam. Een bekeken roller in de korte hoek was doelman Mats Galama te machtig.

Gelukkig wist HJSC de touwtjes wel in handen te nemen na de achterstand. Het wist de druk op te voeren en voor TOP’63 was het voornamelijk achteruitlopen. Grote kansen kwamen er niet echt maar gelukkig heeft HJSC nog een ander wapen, standaardsituaties. Vrije trappen of corners zijn vaak levensgevaarlijk en/of doeltreffend. Mark Jaarsma ging achter de bal staan voor een vrije trap op een meter of 25 van de goal af. Op prachtige wijze poeierde hij de bal onderkant lat in de goal en bracht zo de score weer in evenwicht.

HJSC vergeet kansen af te maken
Na de gelijkmaker werd HJSC nog gevaarlijker voor de goal van TOP’63, het vergat alleen de trekker goed over te halen. Besluiteloosheid en verkeerde keuzes waren de voornaamste reden dat HJSC niet met een voorsprong de rust in ging.

Goed was het niet, maar HJSC pakt wel weer drie punten
Na de thee was het HJSC dat het meest aanspraak mocht maken op de voorsprong. Het was alleen erg slordig en het ging allemaal zeer moeizaam. Jelger de Boer had na 57 minuten spelen wel de bevrijdende 2-1 weten te maken. Hij kon binnen koppen omdat de goalie van TOP de bal op een beroerde manier verwerkte uit een vrije trap.

De laatste minuten van de wedstrijd was het hopen op de 3-1 maar werd het allemaal wel heel spannend omdat het natuurlijk lang maar 2-1 bleef. De opluchting was dan ook groot toen Ramon Raap de 3-1 kon binnen schieten na prima voorbereidend werk van Pieter Wiersma.

Volgende week een latertje in Sneek
Komende zaterdag 4 november treft HJSC LSC 1890 in Sneek. Deze wedstrijd begint pas om 17:00u. Met een vijfde plaats doen de Snekers het niet onaardig en dus kan HJSC weer vol aan de bak op het kunstgrasveld aan de Leeuwarderweg.