HJSC beleefd topweekend met dikke zege op NOK

Koploper HJSC heeft een geweldig weekend achter de rug. Van nummer drie NOK werd met maar liefst 5-0 gewonnen. En HJSC zag de nummer twee RKO ook nog verliezen van TOP’63 waardoor HJSC nu vier punten voorsprong heeft op de achtervolgers. Komende zaterdag treffen HJSC en RKO elkaar in Rutten.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het wedstrijdboekje

Piekstart op druk sportpark Oan it Far
Het mooie weer had een hoop mensen naar sportpark Oan it Far gelokt om getuige te zijn van deze topper in de vijfde klasse A. Ook de bezoekers hadden een mooi aantal mensen meegenomen naar Hommerts. Die mensen zagen HJSC geweldig aan de wedstrijd beginnen. Al na twee minuten schoot aanvoerder Jelger de Boer een afgeslagen corner keihard tegen de touwen. Een droomstart voor HJSC.

NOK nam vervolgens wel wat meer initiatief en had de meerderheid van het balbezit. Kansen waren niet noteren maar HJSC moest wel een handvol corners toestaan. Ook kreeg NOK een vrije trap op net buiten de zestien. Doelman Erro Hofstra zag de bal ruim over zijn goal gaan. Na een halfuur besloot HJSC dat het wel mooi was geweest met het balbezit en ging weer iets meer drukken richting de goal van de bezoekers.

Henk Hoekstra laat Oan it Far voor de tweede maal juichen
NOK had dus meer balbezit maar wist geen schot op goal af te vuren. Heel veel wist HJSC ook niet te creëren maar het kwam wel op 2-0. Spits Henk Hoekstra schoot de bal binnen en gaf zijn ploeg iets meer ademruimte. Hij had vlak voor rust ook nog de 3-0 kunnen maken maar de doelman bleek een sta in de weg. Zo zocht HJSC met een 2-0 voorsprong de kleedkamers op.

Ook na de pauze start HJSC uitstekend
Dat het met de scherpte wel goed zat bij HJSC was ook vlak na rust zichtbaar. De meeste toeschouwers waren nog binnen toen Jelger de Boer vlak na de thee zijn tweede en de derde van HJSC binnen schoot. Zo leek de wedstrijd wel gespeeld want zo’n ruime marge mag natuurlijk nooit worden weggegeven. En dat gebeurde ook niet want HJSC bleef in de tweede helft uitstekend spelen. Geen enkel schot op doel wist NOK te lossen wat een groot compliment voor de defensie van HJSC is.

Op het middenveld draaide de motor ook op volle toeren want HJSC won daar bijna elk duel. De vierde kon daarom ook niet heel lang uitblijven en dat gebeurde ook niet. Justin Boonstra die wederom een geweldige pot speelde was de aangever van de goal, Herre Bosma de doelpuntenmaker.

Slotakkoord voor Niek de Jager
Op mooie wijze werd de middag afgesloten door Niek de Jager. Doelman Erro Hofstra schoot de bal uit zijn handen over alles en iedereen heen en lanceerde aanvaller Niek de Jager die koelbloedig afmaakte. Zo kreeg Erro de assist op zijn naam en a-junior Niek de goal. Een passende afsluiting van deze geweldige wedstrijd van HJSC.

HJSC stevig aan kop maar treft zaterdag de nummer twee
Nog mooier werd de middag toen de uitslag van TOP’63 tegen RKO binnen druppelde. RKO verloor geheel onverwachts met 3-1 waardoor HJSC ook drie punten uitloopt op de ploeg uit Rutten. HJSC blijft dus koploper met vier punten voorsprong op RKO en NOK. Komende zaterdag treft het RKO in Rutten en een zege zal een reuzenstap zijn richting het kampioenschap. Maar iedereen weet dat het HJSC een ploeg gaat treffen die vecht voor zijn laatste kans. Dat wordt ongetwijfeld een bijzondere pot voetbal.

Klik hier voor het resterende programma van HJSC, RKO en NOK.

HJSC – NOK | 5-0 (2-0)
1-0: Jelger de Boer, 2-0: Henk Hoekstra, 3-0: Jelger de Boer, 4-0: Herre Bosma, 5-0: Niek de Jager
Opstelling: Erro Hofstra(K), Bert Veltman, Piet Jan Nauta, Aizo Veltman, Lammert Wiersma, Jelger de Boer(C), Mark Jaarsma, Herre Bosma, Henk Hoekstra, Pieter Wiersma en Justin Boonstra.
Wisselspelers: Hein Kemme, Redmer van Netten, Niek de Jager, Luc Huitema(K), Bart van Kalsbeek en Lex Potma.