HJSC begint seizoen met zege op Oudehaske

HJSC is sterk gestart in de vierde klasse. Op het eigen sportpark werd Oudehaske met 4-2 verslagen, waarbij Ramon Raap met een hattrick de uitblinker was. Pieter Wiersma zorgde voor de vierde treffer.

Indrukwekkende minuut stilte
Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Gerrit Hofstra en Henk Sijbranda. In het programmaboekje stond een prachtig in memoriam, en ook voorafgaand aan de wedstrijd werden enkele mooie woorden gesproken.

Competitiedebuut Joeri van Leeuwen
Het competitiedebuut van trainer Joeri van Leeuwen begon veelbelovend, toen zijn ploeg al binnen tien minuten op voorsprong kwam via Ramon Raap. Na deze sterke openingsfase zakte HJSC echter wat in, waardoor Oudehaske beter in de wedstrijd kwam en HJSC het lastig kreeg. De defensie oogde kwetsbaar en Oudehaske voerde de druk flink op, wat al snel resulteerde in de gelijkmaker.

Slordig verdedigend werk leidde tot de 1-1, waarbij de spits van Oudehaske van dichtbij eenvoudig kon scoren. Na deze tegentreffer had HJSC enige tijd nodig om zich te herpakken. Halverwege de eerste helft begon het positiespel te verbeteren en kreeg HJSC meer grip op de wedstrijd. Oudehaske bleef echter gevaarlijk, waardoor het spel lange tijd op en neer golfde. Uiteindelijk was het opnieuw Ramon Raap die HJSC weer op voorsprong zette.

Kort daarna moest doelman Erro Hofstra een redding verrichten om een nieuwe gelijkmaker te voorkomen. Dat slaagde maar even later lag de bal alsnog in het net, maar vanwege buitenspel ging het doelpunt niet door. HJSC kreeg hiermee een waarschuwing en moest scherp blijven om met een voorsprong de rust in te gaan.

Comfortabel aan de thee
Net voor het rustsignaal breidde HJSC de voorsprong zelfs uit. Pieter Wiersma tekende voor de 3-1, waardoor de thee nog beter smaakte. Na de rust was het spelbeeld rustiger, voornamelijk omdat HJSC meer controle over de wedstrijd had. Uit die controle volgde uiteindelijk de schitterende 4-1. Henk Hoekstra gaf een bal achter zijn standbeen, waarmee hij Ramon Raap alleen voor de keeper zette. De spits faalde niet en completeerde zijn hattrick.

Oudehaske probeerde nog iets terug te doen, maar werd zelden echt gevaarlijk. Uit een corner scoorden ze nog wel de 4-2, maar doelman Erro Hofstra hoefde verder nauwelijks in actie te komen. HJSC begint zo uitstekend aan het seizoen en pakt de eerste drie punten. Volgend weekend speelt de ploeg uit tegen VHK in Sint-Jansklooster, dat zijn openingswedstrijd met 6-6 gelijkspeelde tegen Nagele.