HJSC begint competitie met zege op Woudsend

HJSC is met een zege op Woudsend begonnen aan het seizoen 2023-2024. Doelpunten van Henk Hoekstra en Bart van Kalsbeek hielpen de ploeg van Thomas Graven aan de eerste driepunter van het seizoen. Maar het ging alles behalve soepel.Ā

Na een uitstekende voorbereiding en een ticket voor de volgende bekerronde ging HJSC vol vertrouwen het duel in. Met name het veldspel in de voorbereiding gaf de burger moet, net als de behaalde resultaten. Maar zoals bekend geven in het verleden behaalde resultaten nooit garantie voor de toekomst, en dat bleek maar weer eens.

Klik hier voor de voorbeschouwing uit het programmaboekje

Moeite om kansen te creƫren
Woudsend was zeker niet van plan om HJSC een makkelijke middag te bezorgen, dat was snel duidelijk. Met Erik Beuckens aan het roer bij de roodhemden hebben ze natuurlijk ook een trainer die HJSC goed kent. Woudsend gaf goed weerstand en daarom kreeg HJSC het niet voor elkaar om de gasten kapot te spelen. Veel ging mis in de passing waardoor vaak onnodig balverlies werd geleden en echte kansen schaars waren.

Woudsend zocht het zoals verwacht in de omschakeling. Daarin moest HJSC enorm opletten en ook de nodige keren herstelwerkzaamheden plegen. Dat ging lange tijd goed want het gevaar wat de gasten wisten te produceren kwam voornamelijk uit dode spelmomenten.

Woudsend denkt op voorsprong te komen
Toch ging het na dik een halfuur voetballen toch mis, zo leek het tenminste. Woudsend sneed simpel door de HJSC-defensie heen en met een slimme pass kwam een aanvaller van de bezoekers oog in oog met doelman Johan de Boer. Die had geen antwoord op het schot en zo bolde het netje voor het eerst deze middag. Maar de grensrechter gaf aan dat het buitenspel was en daarin ging de scheidsrechter in mee.

Frustratie bij Woudsend, helemaal toen HJSC amper twee minuten later wel op voorsprong kwam. Een corner werd weggekopt maar belande voor de voeten van spits Henk Hoekstra die de bal hard in de hoek schoot buiten het bereik van de doelman. Met een 1-0 voorsprong ging HJSC de kleedkamer in.

HJSC komt niet echt tot uitgespeelde kansen
In de tweede helft werd het niet veel beter. Van Woudsend had HJSC weinig tot niets te duchten maar zelf kwam het ook niet bepaald overtuigend over. En zo lang het maar 1-0 blijft bestaat natuurlijk altijd de kans dat de gasten uit een counter op gelijke hoogte komen. Zo ver kwam het niet want De defensie van HJSC heeft lange tijd alleen maar simpel opruimwerk hoeven te verrichten. De kansen die HJSC wist te creƫren kwamen veelal uit hoekschoppen, en daar heeft HJSC een hoop van gehad.

Woudsend dringt nog even aan in de slotfase
in de laatste tien minuten zette Woudsend logischerwijs alles op alles om toch nog een goal te forceren. HJSC moest echt even volle bak in de verdediging en Woudsend kwam met een vrije trap op de lat nog dicht bij een goal. Gelukkig maakte daarvoor Bart van Kalsbeek twee minuten voor tijd met een keurige kopbal aan alle onzekerheid een einde en bepaalde de eindstand op 2-0.

HJSC als koploper naar Arum
HJSC is de enige ploeg die op de eerste speeldag met twee doelpunten verschil wist te winnen en is dus koploper. Zaterdag wacht een lastig uitduel in Arum. Die ploeg begon de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen TOP’63. De wedstrijd tussen HJSC en Arum begint om 14:45u op sportpark de Bining.