HJSC 3 wint Jackie Reen Bokaal 2017

Het einde van een tijdperk ? Zaterdag 2 September 17.15 , topoverleg in ons dorpshuis , we hebben komend seizoen te weinig spelers voor it twadde en it tredde ! Wat doen we hier aan ? Na een emotionele vergadering komen we met z’n allen tot het besluit om enkele spelers van it tredde door te schuiven naar it twadde , en van it tredde word een 7 tegen 7 team gemaakt , wat op vrijdagavond om de week aan de bak kan in Hommerts , Nieuwehorne , Gorredijk en Jubbega  ( dat lijkt mij wel wat aldus ons oudst spelend lid , PaNiek B. , dan kan ik G. Verbeek even paneren ? )   Wiebe : dan spelen we woensdag onze laatste wedstrijd met mijn grootste passie , HJSC 3 , om 19.30 in Heeg tegen het plaatselijke tredde , Heeg 3 , om de Jackie Reen Cup , die wil ik wel weer een jaartje in mij stamkroeg hebben staan.

Woensdag 6 September , op de fiets naar Heeg , Henkie : dan kenne we mooi even 1 nimme op de oerwinning. Eerst even lappe , Ome Durk heeft een mooi presentje geregeld voor Jackie ( voor die gene die nog niet heeft betaald , graag even afrekenen bij onze Secretaris ) , Foekema , met de tranen in z’n ogen : jongens dit is dus onze laatste wedstrijd van it legendarische tredde van HJSC , ik denk niet dat het er de komende jaren in zit om weer een derde te beginnen , maar je weet het nooit. Gelukkig mag ik nu mee met het twadde als chauffeur en tassendrager ? Dan het Mieke toch nog even rust op sneon.  Foekema : op doel : onze aanvoerder en tevens onze penalty nemer , JH de Bakker. Laatste man : Henk de B. , voorstopper : Atouba  ( juster even bij Volbeat west in Eindhoven , bin nog kapot ). Rechtsback : Niek B. ( mijn laatste wedstrijd op het grote veld , dat is wol in bitsje raar gevoel ) en linksback onze hoofdcoach / groepsbeheerder Wiebe J.  ( op mien leeftyd , hast 50 , nog promotie nei it twadde , dat is net gek ! ).  Op de midden : van rechts naar links : Ferdi O. ( stuur mij maar diep , ik loop wel ) , Bauke Kali , ondergetekende , en Ronald Nilis ( ik gean ek nei it twadde , want ik mut freedtejoens arbeiten ).  Voorin staan Leo S. en Henkie S. Op de bank hebben we dan nog : Thomas G. , Dennis vd  M. , Egbert B. , Arjen A. , en Tjeerd v N.  Foekema : dus jongens als er iemand niet meer verder kan , geeft het maar aan , wissels genoeg.  Natuurlijk is onze masseuse / mascotte / waterzakdraagster Nynke ook weer van de partij , en als van ouds vlag onze Robert V. uit Sneek ook weer ( maak ik ook promotie naar it twadde ? ).

Om 19.30 roept scheidsrechter van dienst : Timo W. uit H. iedereen in de middencirkel , onze Henk de B. verdeeld iedereen in 3 ploegjes van een man / vrouw  of 12 , op mijn teken zegt ploeg 1 : Waar ga je heen ? , ploeg 2 zegt : Jackie Reen , en ploeg 3 zegt : Op je elektrische fiets.   Henk zelf draag een heel gedicht voor aan de Heer J. Reen  , deze beste man is een paar dagen geleden 80 jaar geworden, en nog steeds actief als trainer van Heeg 3 , tijdens Henk zijn voordracht doen wij met z’n allen het refrein en stuk of 10 keer : Waar ga je heen Jackie Reen op je elektrische fiets ?  Volgens mij kan de Heer Reen het wel waarderen , ik fiets nog 35.000 km per jaar.  Hierna reikt Henk ons cadeautje uit , een mand met allemaal lekkers , en een HJSC muts. Dit liekt er op aldus Jack , mar hoe mut ik dit met nimme op mien elektrische fiets ?

De wedstrijd : om 19.43 fluit onze Timo voor de start , het voetbal is niet al te best , bij de ploegen leidden veel balverlies , maar iedereen gaat wel vol in de strijd , beide ploegen willen natuurlijk wel de grote beker winnen. In de 18e minuut stuurt onze Leo S. , Ferdi de diepte in , hij omspeeld handig keeper Hille van Heeg , en zo maakt onze Ferdinand op z’n 41e zijn eerste doelpunt voor onze HJSC.  In de 31e minuut word het zelfs 0 – 2 , ondergetekende kan de bal zo binnen lopen bij de tweede paal na een mooie voorzet van Henkie S. Hierna word Heeg sterker , gelukkig voor ons word een 100 % kans , via de binnenkant van de paal , net gemist. Verder staat onze verdediging als een huis , en anders staat onze JH de B. wel paraat.

Rust : Wiebe : dit is mijn laatste wedstrijd in it tredde , die speel ik ook helemaal. Foekema : Tjeerd komt even op de laatste man voor Henk , Arjen komt er even in voor Rohald A. , Egbert komt even op het plekje van PaNiek  ( dat scheelt 40 jaar ) , Dennis Duppie komt even op de plek van Nilis ( dat komt mooi ut , mien wekker gaat om 3.45 ) en Thomas kom voorin even op het plekje van Leo S.  Foekema : jongens die er uit zijn , wel graag even op de bank blijven , je weet het nooit. En als we nu alle ballen in de trechter pompen , en het voorin wat breed houden , dan denk ik dat we kunnen winnen.

De tweede helft : Heeg heeft de hoofdtrainer van Heeg 1 ingebracht , dus ze gaan er volle bak voor.  In de 47e minuut een voorzet van de rechtsvoor van Heeg , onze nieuwe laatste man wil de bal weg koppen , maar krijgt de bal wat ongelukkig op zijn arm , penalty aldus onze gedecideerde leidsman , deze is voor mij aldus onze voormalige meisjes B1 trainer , Robbie , maar gelukkig voor ons weet onze Bakker zijn pingel met een katachtige redding te pareren. Even later word Ferdi weer de diepte ingestuurd door Thomas , hij omspeeld wederom rustig de doelman en maak zijn 2e van de avond.  0-3 , ( waarom komt deze man nu pas op voetbal , en niet 35 jaar eerder ? ) wat een weelde. Foekema : dit liekt er op , no niks meer futjan.  Maar even later , na goed doorzetten van Thijs Veenstra puntert hij de bal beheerst in het hoekje langs onze kansloze Bakker.  1 – 3.  Even later gaat onze Henkie op randje buitenspel  richting het doel van Heeg , onze nieuwste aanwinst van onze HJSC  35 +, Auke van N. kan hem net niet meer inhalen , en onze Henkie maak het keurig beheerst af.      1 – 4.  Als we dan vlak voor tijd ook nog de 1 – 5 maken via Don Kali ( solo van af eigen helft ) kan het niet meer mis.  Arjen H. maak in de laatste minuut nog de 2 – 5 voor de statistieken , maar hierna fluit onze uitstekend fluitende leider van HJSC 2 voor het einde van deze zeer sportieve wedstrijd.

In de kantine word de beker uitgereikt , onder luid applaus , aan onze aanvoerder JH B.  Freerk v O.  , de trainer van onze OHH E3 , heeft een grote hazelnoot taart met 80 er op voor de heer Reen gebakken.  Jackie zelf bedankt ons allen voor de spannende / sportieve wedstrijd , en hopelijk tot volgend jaar , dan wil Heeg de Cup graag weer terug winnen.  Hierna blijft het nog lang gezellig in de kantine van Heeg. Foekema en Wiebe , met tranen in hun ogen: je mutte op je hichtepunt stoppie, dat hewe goed dien.

HJSC groet , WW