HJSC 1 pakt verdienstelijk punt tegen TOP'63

De heerlijke geur van gebakken vis hing de hele zaterdag over ons sportpark heen. Op het parkeerterrein van Dorpshuis Oan it Far stond uitbater Marko van der Land en zijn zoon de gehele dag kibbeling te verkopen aan de liefhebbers. En die waren er genoeg want de vis verkocht als warme broodjes.

Klik hier voor het voorwoord uit het programmaboekje

Genoeg over vis gesproken. Ondanks die heerlijke geur op het sportpark moest er ook gewoon worden gevoetbald. TOP’63 was de eerste tegenstander van het nieuwe seizoen. Een ploeg die een flinke renovatie achter de rug heeft als het om spelers gaat. Ook zit er met Arjen Hoekstra een nieuwe trainer op de bank. TOP’63 was zeker de ploeg niet meer waar HJSC vorig seizoen tegen speelde.

Voetballend gezien speelde HJSC een prima eerste kwartier. Het balletje ging lekker rond en op het middenveld zag het positiespel er prima uit. Dat duurde totaal een kwartier toen ook Top’63 zich iets meer liet gelden. De ploeg speelde vooral snel via de flanken of via de lange bal. Een paar keer werd de bal gevaarlijk voor de goal van doelman Johan de Boer geslingerd. Toch leverde dit niet heel groot gevaar op. Een schuiver vanaf rand zestien was nog de grootste kans voor de bezoekers. Maar deze bal verdween naast de goal.

Onnodige tegengoal
HJSC kwam er aanvallend niet echt aan te pas. Maar na een half uur voetballen dacht HJSC eindelijk weer eens een kans te krijgen. Mark Tesselaar stond achter de bal om een vrije trap te nemen op zo’n 20 meter van de goal. Deze bal belande in de muur en voor de voeten van een speler van Top. Die peerde de bal snel naar voren richting de aanvallers. Tristan Kouwenhoven leek het gevaar te kunnen neutraliseren maar kopte de bal helemaal verkeerd voor de voeten van de spits van TOP. Die nam de bal aan op zijn pantoffel en verschalkte Johan de Boer, 0-1.

Mooie gelijkmaker van Egbert
De tegengoal was onnodig en erg zonde. Het goede spel uit het eerste kwartier werd voor de thee niet meer gehaald waardoor Top met een voorsprong mocht gaan rusten. De tweede helft begon een beetje zoals de eerste eindigde. Top maakte het spel en was wel degelijk op zoek naar een tweede treffer. Misschien iets te gretig want Top stond zo hoog dat er achter de verdediging een behoorlijk gat was ontstaan. Eén slimme bal tussen de verdedigers door viel precies goed in de loop van Egbert Bethlehem. Die kon alleen doorlopen op de keeper en faalde niet. Heel klinisch schoot hij de bal binnenkant voet voorbij de sluitpost.

Na de gelijkmaker werd er uit een ander vaatje getapt. Top bleef heel nadrukkelijk op zoek naar een goal en dus de voorsprong. De defensie van HJSC had het zichtbaar zwaar maar kraakte niet. Het werd een beetje vechtvoetbal de laatste minuten van de wedstrijd. Top kwam nog dichtbij met een schot dat de lat raakte, maar echt werd Johan niet in problemen gebracht. HJSC had de wedstrijd ook nog zomaar kunnen winnen. In de allerlaatste seconde kreeg Jetze Wiersma nog een vrije schietkans. Helaas bleek de bal te moeilijk en produceerde hij een rollertje voor de keeper.

Na het laatste fluitsignaal was duidelijk zichtbaar dat Top minder enthousiast was over het gelijke spel dan HJSC. Het eerste puntje is binnen voor de groen witten. Volgende week treft HJSC Waterpoort Boys op het Schuttersveld sportpark. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

vv HJSC – vv TOP’63 | 1-1 (0-1)
HJSC: Johan de Boer (K), Erro Hofstra, Tristan Kouwenhoven, Mark Tesselaar (C), Lex Potma, Herre Bosma, Jelger de Boer, Lammert Wiersma, Justin Boonstra, Egbert Bethlehem en Jetze Wiersma.
Op de bank begonnen: Pieter Wiersma, Nils de Lange, Sander Sijbranda en Lars Palijama (K)

Gonny de Boer maakte de foto’s

 SC Bolsward  SC Franeker 4 – 1
 VV Delfstrahuizen  Waterpoort Boys 6 – 0
 Foarút  SSA Creil-Bant 1 – 4
 HJSC  TOP ’63 1 – 1
 SV NOK  AVC 0 – 5
 VV Sleat  VV QVC 4 – 1
 De Wâlde  VV Tollebeek 0 – 5