HJSC 1 moet in Arum de rug gaan rechten

Komend weekend spelen alle seniorenteams een uitwedstrijd. Wel zijn er twee jeugdwedstrijden in Hommerts. 

Programma Hommerts 26-11-2022
09:00 | MO13-1 – Blauw Wit MO13-1
10:15 | JO19-1 – Makkum JO19-1

13:00 | Franeker VR1 – HJSC VR1
De dames speelden net als HJSC 1 ook een doordeweekse wedstrijd. Op voorhand leek dit een ideale partij om de eerste punten van het seizoen te pakken. De tegenstander was namelijk AVC uit Sexbierum wat ook nog maar drie puntjes wist te pakken. Ondanks een 0-1 voorsprong ging het toch mis en verloren de VR1 de wedstrijd met 4-2. Zaterdag is Franeker de tegenstander. Deze ploeg staat voorlaatste en is dus een grote concurrent.

Franeker speelde nog maar vier wedstrijden tegenover zeven wedstrijden van de HJSC VR1, maar pakte nog maar een punt. Willen onze dames van die hatelijke nul punten af komen dan is een resultaat zaterdag toch bijna wel een must.

14:00 | CVVO 3 – HJSC 2
Waar het de laatste weken iets minder gaat in competitieverband, zo goed gaat het in de beker. Vorige week zaterdag werden de Leeuwarder Zwaluwen verslagen waardoor HJSC 2 alweer een ronde verder bekert. We zijn allemaal ontzetten benieuwd wie de volgende tegenstander gaat worden.

Maar zoals gezegd zit er in competitieverband wat zand in de motor. Na een uitstekende start zijn er toch wel veel punten verloren de afgelopen weken en is HJSC 2 afgezakt naar plaats vier. Nog niet gek natuurlijk maar om de aansluiting te behouden zal CVVO uit Lemmer verslagen moeten worden. Die heeft maar een puntje minder dan HJSC 2 en is op dit moment dus een gevaarlijke concurrent.

14:45 | Arum 1 – HJSC 1
Op het bijzondere tijdstip van kwart voor drie trappen Arum en HJSC 1 af voor alweer het negende competitieduel van ons vlaggenschip. De midweekse nederlaag thuis tegen Hielpen is toch wel hard aangekomen. Twee penalty’s deden HJSC afgelopen dinsdag de das om waardoor HJSC nu drie verliespunten meer heeft dan De Walde. Datzelfde De Walde is trouwens tegenstander van HJSC volgende week in Hommerts. Een heerlijk duel om naar uit te kijken.

Maar eerst komende zaterdag. Arum staat er ook prima voor en staat nu vierde met tien punten. Negen minder dan HJSC maar zij hebben ook een wedstrijd minder gespeeld. Wil HJSC het gat met de ploegen lager op de ranglijst groot houden dan zal er gewoon gewonnen moeten worden. En een potje in Arum, dat zou wel eens een hele lastige kunnen worden.

Sinds het seizoen 2012/2013 troffen beide ploegen elkaar enkel in oefen- en bekerwedstrijden. De laatste competitiewedstrijd in Arum eindigde in 1-1, Mario Nieuwenhuis was toen de doelpuntenmaker namens HJSC. De wedstrijden in Arum van eerdere seizoenen zijn nog nooit winnend afgesloten door HJSC. Maar zoals altijd moet voor alles een eerste keer zijn natuurlijk.

Selectie HJSC tegen Arum
1. Johan de Boer (K)
2. Erro Hofstra
3. Mark Tesselaar (C)
4. Aizo Veltman
5. Lex Potma
6. Jelger de Boer
7. Lammert Wiersma
10. Pieter Wiersma
11. Justin Boonstra
12. Mark Jaarsma
13. Ramon Raap
15. Jarno Hofstra
16. Bert Veltman
17. Jorrit Renema
18. Herre Bosma
19. Egbert Bethlehem