Midweekse nederlaag voor HJSC VR1 tegen AVC

Nadat de wedstrijd afgelopen zaterdag afgelast werd, door een tekort aan speelsters van onze kant, stapten wij woensdagavond in de auto richting Sexbierum. AVC had nog maar 3 punten en wij willen wel een keer van de 0 af. Door de afwezigheid van Willem, hadden we deze week weer een andere vlag-kandidaat. Herman uit Heeg vlagde voor ons en coachte ons af en toe ook vanaf de zijlijn. Na het fluitsignaal konden wij los op het kunstgrasveld, het waaide aardig en het voelde koud aan. Ondanks het WK, waren er toch supporters meegereisd.

Het was direct duidelijk dat AVC het voortouw nam. Wij waren eerst nog wat afwachtend. AVC kreeg de eerste kansen, maar deze gingen er niet in. Na steekpass van AVC werd er gescoord, maar deze werd afgekeurd door buitenspel. Aan de andere kant creëerden wij ook wel kansen door het wegsturen van Irma of Michelle. De voorzetten kwamen niet altijd aan, mede door de wind. Nadat Irma nog een keer werd weggestuurd naar de hoek, gaf ze een mooie voorzet, die nu wel aankwam, op Michelle. Michelle kon deze mooi binnenschieten met rechts! Tegen de verhoudingen in stonden wij 1-0 voor!! Deze vreugde duurde ongeveer 10 minuten, want toen viel de 1-1 na een prima uitgespeelde aanval van AVC. Overig voor ons geen goed teken, want wij zakten alleen nog maar meer in. Twee minuten later viel ook de 2-1 voor AVC. Gelukkig konden wij deze stand houden tot de rust.

Hoor de wind waait…
Hoewel wij de wind zij-mee hadden de eerste helft, kregen wij van Timo een klein beetje de wind van voren. Dit was zwaar terecht, want wij deden ons zelf tekort. We sloten niet genoeg aan om druk te zetten en het hun moeilijk te maken.

Begin de tweede helft gingen wij iets beter voetballen, al was de verdediging zoekende naar wie welke man had, want ze wisselden continu. Gelukkig hadden wij dit wel snel door. Na een korte onderbreking door een blessure, kregen wij de 3-1 tegen. Het geloof in een overwinning verdween nadat ook de 4-1 binnenviel. Na nog een blessure hadden wij geen wissels meer en moesten wij verder met 10 man. Martynke had een verdedigende taak deze avond en zij stuurde Irma weg met een diepe bal. Irma speelde haar man voorbij en gaf voor op Michelle, die wederom binnenschoot. 4-2!! Niet veel later had Michelle nog een mooie actie, waarbij ze drie man uitspeelde en een heel eind naar de goal toe kon sprinten, maar helaas werd haar schot tegengehouden.  De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 4-2 nederlaag. Wij deden ons zelf deze wedstrijd te kort.

Vooruitkijken
Nu maar snel herstellen en ons opmaken voor de volgende wedstrijd. Zaterdag mogen wij om 13:00 in Franeker spelen tegen SC Franeker. Deze ploeg heeft na vier wedstrijden 1 punt binnengesleept. Hopelijk kunnen wij zaterdag de nodige punten binnenslepen! Vol goede moed gaan we er weer voor!