Geslaagde Winterdei vol hoogtepunten

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Winterdei die vol zat met hoogtepunten. Traditiegetrouw begon de dag om 13:00 in de sporthal van Woudsend. Een prachtig zaaltoernooi waarin maar weer eens bleek wat voor geweldige lichting jeugdspelers er aan zit te komen. We mogen echt in onze handjes knijpen dat er twee geweldige lichtingen aan zitten te komen. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Het toernooi zelf was een clash tussen Chinese ploegen. Het oppermachtige Tianjin Teda werd uiteindelijk de winnaar. Niet zo gek eigenlijk, want die hadden voorafgaand aan het toernooi nog  miljoenen Chinese renminbi in de ploeg gepompt. Aankopen als Lars Palijama, Toussaint Boonstra, Wietze Thijs Nauta, Lex Potma, Aizo Veltman, Herre Bosma en Leo Sijbranda waren oppermachtig in de zaal.

Ook de Chinese maaltijd was een groot succes. Een goed gevuld dorpshuis liet het zich prima smaken en creëerde zo een goede bodem voor de rest van de avond. Zeker niet onbelangrijk. Na het eten stapelde de hoogtepunten zich op. De nieuwjaarstoespraak van HJSC voorzitter Piet Jan Nauta was louter positief. Zo verlengd onze hoofdsponsor Tandheelkunde Wiersma met minimaal een jaar en tekende hoofdtrainer Broer Wiebe de Ringh in het bijzijn van een groot aantal supporters zijn vernieuwde contract.

Natuurlijk was er vorige week ook geweldig nieuws voor Sjoerd Boonstra en Grietje van der Zee. Hun dochter Kerensa is vorige week bevallen van een tweeling (Ivan en Davy). Natuurlijk werd van de gelegenheid gebruik gemaakt en kregen de kersverse pake en beppe aanmeldingsformulieren voor HJSC mee. En ook oud-voorzitter Bauke Gietema werd nog even in het zonnetje gezet en bovendien een handje geholpen. Bauke, wonend in Heeg heeft een HJSC-sticker op zijn container geplakt. Er gaan geruchten dat leden van vv Heeg deze container vol willen plakken met stickers van vv Heeg. Voor de zekerheid kreeg Bauke dus een stapel HJSC-stickers mee.

De HJSC’er van het jaar werd Rohald Boonstra. Zijn onvermoeibare inzet tijdens de HJSC-feesten, het regelen van scheidsrechters en andere zaken rondom de jeugd en andere bezigheden bleven bij de jury niet onopgemerkt. Een zeer terechte winnaar. Hij nam zichtbaar trots maar met weinig woorden een mooi glazen beeldje in ontvangst.

De tekst gaat door onder de foto.

Broer Wiebe tekent voor een jaar bij

Wat volgde was een denderende avond met zangeres Esther Algra. Het bleef nog lang gezellig in het dorpshuis. Komende zaterdag is het weer tijd voor de jaarlijkse snertactie van HJSC. Vanaf half 10 gaan de vrijwilligers langs de deuren. De 1 liter(diepvries) bakken kosten € 4. en zijn bereid door de slager. Wij hopen weer veel huishoudens van snert te voorzien.