Espel uit wordt maar zelden winnend afgesloten

Het zal voor HJSC vanmiddag lastig worden om de koppositie in de vijfde klasse te behouden. Statistisch gezien dan. Van de laatste tien uitwedstrijden tegen Espel werd maar één winnend afgesloten. Dat was twee seizoenen geleden mede dankzij Justin Boonstra die aantekende voor een hattrick. Vorig seizoen ging HJSC vrij kansloos met 2-0 onderuit in de Noordoostpolder. Voor HJSC is Espel uit dus al jaren een zeer lastige uitwedstrijd.

HJSC gaat in ieder geval als koploper richting Espel. Maar kan zomaar een aantal plekken dalen bij een eventuele nederlaag. Tussen HJSC (nummer 1) en Steenwijker Boys (nummer 8) zit maar een puntje verschil. Een loeispannende competitie dus waarin elke week een andere ploeg bovenaan kan staan. Espel bezit op dit moment de vijfde plaats. Met een punt minder dan HJSC en eveneens vier gespeelde wedstrijden. Vorige week werd Woudsend nog met 4-0 aan de kant gezet. Ook werd er gewonnen van IJVC, maar verloren van SVBS met 5-0. Het duel tegen ENS eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Het is te hopen dat HJSC zich voetballend weer iets weet te herpakken. Zoals bekend wordt er wel resultaat geboekt, maar is het voetballend nog lang niet oogstrelend. Het vlaggenschip zal vanmiddag dus echt uit een ander vaatje moeten tappen wil het winnen en de koppositie behouden.

HJSC 2 probeert zich in Hommerts te herpakken van de nederlaag van vorige week in Leeuwarden. SC Berlikum 4 is om 14:30 de tegenstander.

SC Espel – VV HJSC
14:30 | Sportpark de Bosrand
Scheidsrechter: A. Albada

Overig programma
IJVC – Woudsend
Steenwijker Boys – ENS
Blokzijl – Heerenveen
Bakhuizen – EBC