Teleurstellende competitiestart voor HJSC

HJSC 1 is de vierde klasse begonnen met een nederlaag. Thuis tegen Creil-Bant werd met 2-3 verloren. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Klik hier voor het voorwoord uit het programmaboekje.

Teleurstelling overheerste na het laatste fluitsignaal. De spelers en selectie van HJSC baalden dat er niet minimaal een punt uit het vuur werd gesleept. Na de 2-3 ruststand was er een hele helft over om de schade te repareren, dat slaagde jammer genoeg niet.

Onder prachtige omstandigheden opende HJSC tegen Creil-Bant het nieuwe competitieseizoen. Ook veel toeschouwers waren naar Sportpark Oan it Far gekomen om de eerste wedstrijd van HJSC in de vierde klasse te bekijken. De eerste tien minuten bleef de wedstrijd redelijk in balans. De eerste mogelijkheid viel te noteren in de elfde minuut toen Pieter Wiersma werd weggestuurd richting de goal van de bezoekers. Hij schoot vanuit een moeilijke hoek maar kon de keeper niet verassen.

Amper vijf minuten later kreeg Creil-Bant de eerste grote kans uit een vrije trap. Door slecht verdedigen kon een vrije man van Creil-Bant de voorzet binnenschieten achter doelman Johan de Boer. De eerste beste grote kans van de gasten was dus raak.

HJSC kon zich goed herstellen van deze klap want er vielen snel twee grote kansen te noteren. Het eerste schot van Justin werd nog gepakt door de doelman, de tweede was wel raak. En zo was de stand vijf minuten na de openingsgoal alweer gelijk. Gelijk met het moment van de goal werd Jarno Hofstra niet helemaal lekker en moest zich laten wisselen. Tristan Kouwenhoven was zijn vervanger.

De thuisploeg leek controle te hebben en voetbalde best aardig. Er lagen zeker mogelijkheden op de flanken van Creil-Bant, daar probeerde HJSC dan ook vaak de ruimtes te zoeken. Maar na een half uur spelen kreeg Creil-Bant een penalty na een overtreding op de rand van het zestienmetergebied. Doelman Johan de Boer koos de goede hoek maar kon de prima ingeschoten strafschop niet keren.

Wederom herstelde HJSC zich vrij snel van deze klap door acht minuten later de 2-2 binnen te schieten. Pieter Kor schoot uit de draai de bal knal achter de doelman die het schot niet zag aankomen en uit positie was. De bal rolde tergend langzaam in de verre hoek en deed HJSC voor de tweede maal juichten.

Echter was de euforie van korte duur. Een steekpass door de defensie leek door Erro Hofstra te kunnen worden onderschept. Alleen veranderde hij de bal dermate van richting dan Johan de Boer helemaal uit positie was en niet meer bij de bal kon. De derde tegengoal die in principe voorkomen had kunnen worden, het zat HJSC zeker niet mee de eerste helft.

In de tweede helft probeerde HJSC aan te zetten. De druk werd opgevoerd maar echt grote kansen vielen niet te noteren. Creil-Bant gooide het op de counter en werd zo toch een aantal keer gevaarlijk. De schoten waren vaak een prooi voor Johan of belanden op de ijsbaan. HJSC kon daar aanvallen geen grote kansen tegenover zetten. De grootste kans was nog wel een vrije trap op 17 meter van de goal na hands van de doelman van Creil-Bant.

Nils de Lange en Mark Tesselaar stonden achter de bal, het elftal van Creil-Bant verzamelde zich in het zestienmetergebied. De vrije trap van Nils vloog langs de muur maar was een prooi voor de keeper. Het was het laatste wapenfeit van de thuisploeg. Ook de goed ingevallen Jetze Wiersma en Jelger de Boer konden HJSC niet aan een punt helpen. Teleurstelling overheerste na het laatste fluitsignaal.Hier had toch echt meer ingezeten.

Zaterdag gaat HJSC 1 richting Franeker. Dit duel begint om 15:00 uur op Sportpark Hertog van Saxenlaan.