Drukke zaterdag succesvol verlopen

Zaterdag begint de competitie eindelijk weer. Maar de laatste vrije zaterdag verliep alles behalve rustig. De jaarlijkse snertactie stond op het programma en er moest meer snert dan ooit worden verkocht. De gebruikelijke 600 liter was inmiddels 750 liter geworden. Een flinke klus dus voor alle HJSC’ers die meehielpen bij deze door Timo Wittermans gecoördineerde operatie.

Contract Jan Krist getekend
Nog voor dat de snertactie begon moest de snert eerst naar de Hommerts worden gereden. Bij Jan Krist in Heeg stond alle snert opgeslagen in de vriezer. Omdat de snert opgehaald moest worden was het ook een prima moment om even de nieuwe contracten te tekenen. Jan en Femmie Krist hebben zich namelijk verbonden aan het 35+ en 45+ team van HJSC. In alle vroegte werden de contracten getekend en kreeg Femmie een shirt en foto uit handen van Timo Wittermans van de sponsorcommissie. Jan was zelf helaas niet aanwezig.

Toen de contracten waren getekend kon een grote bus vol snert richting Hommerts. Tjeerd van Netten had zijn bus beschikbaar gesteld om alle snert van Heeg naar Hommerts te brengen, dat was helemaal top. In Hommerts zaten de Fjilmannen en Durk al aan de koffie. Langzaamaan stroomde alle vrijwilligers binnen en na een paar bakken en een stuk koek gingen de autos rijden. In onze dorpen, maar ook in Heeg, Woudsend en Sneek zijn bakken snert verkocht. Alle 750 liter werd verkocht. De actie mag absoluut een succes worden genoemd.

HJSC 1 na de snertverkoop nog niet klaar
De spelers van het eerste waren na de snertverkoop nog zeker niet vrij. Na een goede lunch bij Corry en Erik gingen de mannen het trainingsveld op. Anderhalf uur werd eer getraind ter voorbereiding op de herstart van de competitie. Dinsdag wordt er eerst nog geoefend tegen Udiros., de koploper van de vijfde klasse. Zaterdag staat het competitieduel met Delfstrahuizen op de planning. Onder leiding van Pope Leffring moet HJSC zich zien te handhaven in de vierde klasse. Een lastige maar zeker niet onmogelijke klus.

Zaterdag begint het duel met Delfstrahuizen om 15:00 uur in Hommerts. Om 12:30 speelt HJSC 2 thuis tegen Workum 4.