De onzichtbare vrijwilliger: ‘Je hoeft hem niks te vertellen’

Je hebt van die vrijwilligers die niet graag op de voorgrond lopen. Niet geheel toevallig maken ze vaak deel uit van de ‘fjildploech’ van HJSC. Maar toch willen we even van de gelegenheid gebruik maken om een bijzondere vrijwilliger van HJSC in het daglicht te stellen. Een vrijwilliger die zijn werk altijd achter de schermen doet, op momenten dat er niemand op ons mooie sportpark is. Een man die niet als eerste in je opkomt als er wordt gevraagd wie er allemaal vrijwilliger zijn bij HJSC. Desondanks is Klaas van Kalsbeek een betrouwbare kracht, waar onze fjildmannen maar wat graag een beroep op doen. Want onze veldploeg is tot veel in staat, maar met de hand een heel veld slepen en weer vlak maken is toch net iets teveel van het goede.

,,We hoeven hem maar te bellen en hij staat voor ons klaar”, legt Sjoerd Tigchelaar sr., veldploegveteraan, uit. Als het veld op een natte zaterdag met veel wedstrijden flink ‘op zijn sodemieter’ heeft gekregen, maken onze fjildmannen het veld weer speelklaar voor de komende week. En als het moet staat Klaas van Kalsbeek klaar met zijn herkenbare blauwe trekker. De complimenten over de uitstekende staat van ons hoofdveld komen ook hem zeker toe. ,,Hij is altijd bereid om naar onze velden te rijden om de boel te slepen. We hoeven hem ook nooit te vertellen hoe het moet, want hij weet wel dat je het veld de ene keer in de breedte en de volgende keer in de lengte moet slepen. En hij neemt het hele veld altijd mee, dus ook het gebied dat buiten de kalklijnen valt. Keurig!”

Ook deze week, in aanloop naar het thuisduel met Blue Boys, reisde Klaas met zijn ‘Blue Tractor’ weer af naar Oan it Far. Het resultaat is op zaterdagmiddag weer te bewonderen en zal ongetwijfeld op goedkeuring kunnen rekenen van de hoofdrolspelers op het veld.