Blokzijl uit misschien wel de leukste uitwedstrijd van het seizoen

Om 12:30 vertrekken twee busjes van Nauta Auto’s richting de Kop van Overijssel. Om half drie is namelijk de aftrap van het duel tussen Blokzijl en HJSC. Met nog drie wedstrijden voor het einde van de competitie weet HJSC 1 al dat het op 2 juni de eerste nacompetitiewedstrijd zal spelen. Maar helemaal nergens voor spelen doet het eerste elftal niet. De ploeg van Broer Wiebe de Ringh staat keurig vierde maar heeft nog zeker zicht op plek drie. Dit zou misschien betekenen dat het een iets gunstigere tegenstander op 2 juni zal treffen. Maar nacompetitievoetbal zijn wedstrijden op zich, de tegenstander komt altijd uit de hogere vierde klasse.

LEES OOK: HJSC in de nacompetitie, hoe werkt het precies?

Blokzijl uit wordt door velen gezien als de leukste uitwedstrijd van het seizoen. Bij de ontzettend gastvrije voetbalvereniging met een prachtig complex worden vaak de leukste derde helften beleefd. En de laatste jaren worden de eerste en tweede helft ook nog vaak gewonnen, dat is ook niet onbelangrijk.

Blokzijl beleefd helemaal geen slecht seizoen. Zeker de afgelopen twee jaar eindigde de formatie steevast onderaan in de competitie, Dit jaar pakte het toch al 15 punten en staat op de ranglijst boven Woudsend en Bakhuizen. Zoals gezegd kent HJSC de laatste jaren weinig moeite met Blokzijl. Al zeven jaar op rij is er niet verloren en twee seizoenen geleden werd het zelfs 0-11. Vorig seizoen won HJSC met iets minder hogere cijfers, het duel eindigde toen in 0-4.

Omdat het altijd zonnig is in Blokzijl (zo ook vandaag) als HJSC er speelt, en de derde helften er zeer gezellig zijn zou er eerst een bus vol supporters meereizen naar Overijssel. Helaas gaat dit niet door en is de busreis verschoven naar 2 juni als HJSC de eerste nacompetitiewedstrijd zal spelen. Informatie hierover volgt de komende tijd via de website en de sociale kanalen. Toch zullen ook vanmiddag weer supporters langs de lijn staan applaudisseren voor HJSC, het hele seizoen al wordt het eerste elftal al gesteund tijdens uitwedstrijden. Daar is de selectie en de staf van HJSC 1 zeer dankbaar voor.

Om 14:30 dus de aftrap in Blokzijl. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen IJVC en een week later op 26 mei de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Dit is een uitwedstrijd tegen MSC. Na deze wedstrijd weten wij ook wie de eerste tegenstander is van HJSC in de nacompetitie.

Mario Nieuwenhuis zit vandaag weer eens bij de selectie van HJSC 1. Helaas heeft Marko Hoekstra op de training van maandag zijn enkelbanden afgescheurd. Hij is er ongeveer zes weken uit en mist dus ook de nacompetitie. Sterkte Marko! Ook Henk Sijbranda is nog niet fit genoeg. Toussaint Boonstra zit wel weer bij de selectie evenals A-junior Thomas Bethlehem.

sv Blokzijl – vv HJSC
14.30 uur | Sportpark De Uiterdijken
Scheidsrechter: O. Al Alawi

Selectie HJSC
Johan de Boer (K)
Lars Palijama (K)
Erro Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Bart van Kalsbeek
Nils de Lange
Sander Sijbranda
Lex Potma
Toussaint Boonstra
Tristan Kouwenhoven
Mario Nieuwenhuis
Justin Boonstra
Wiebe Jelle van der Hoek
Pieter Wiersma
Thomas Bethlehem