HJSC 1 naar de nacompetitie, hoe werkt het precies?

Met nog maar drie wedstrijden te spelen staat al één ding vast, HJSC 1 gaat nacompetitie spelen. Op 2 juni is het eerste duel en een week later een eventuele tweede wedstrijd. Maar hoe werkt het nou precies en welke tegenstanders kan het vlaggenschip gaan treffen. Wij leggen het even voor u uit.

Op dit moment staat HJSC op een keurige vierde plaats. Deze plaats geeft recht op nacompetitievoetbal. HJSC kan ook nog als derde eindigen want het heeft evenveel punten als de huidige nummer drie, Boornbergum. Hieronder de stand in de vijfde klasse A op dit moment. Duidelijk is dat Sneek Wit Zwart kampioen is geworden en MSC op plaats twee zal eindigen.

HJSC moet nog twee wedstrijden spelen voor het einde van de competitie. Zaterdag is IJVC de tegenstander, dit is een thuiswedstrijd. Op 26 mei is de laatste wedstrijd tegen MSC uit Meppel, dit is een uitwedstrijd. Een week later op 2 juni speelt HJSC 1 het eerste nacompetitieduel. Welke tegenstander het vlaggenschip zal treffen hangt af van de eindpositie op de ranglijst. Wat wel al vast staat is dat HJSC sowieso geen thuiswedstrijd zal krijgen. Ook niet als het de eerste wedstrijd wint. Wil HJSC dus naar de vierde klasse dan moet het twee uitduels winnen.

Tegenstander als HJSC vierde zou eindigen
Mocht HJSC op de vierde plaats eindigen dan is de tegenstander de ploeg die in de vierde klasse A op de tiende plaats is geëindigd. In deze competitie is het onderin nog erg spannend. HJSC kan vv Sleat, SVBS’77, SV Veno en SC Creil treffen. Als HJSC deze uitwedstrijd weet te winnen dan speelt het een week later weer een uitwedstrijd. Dan tegen de winnaar van het duel tussen de nummer twee uit de vijfde klasse B en de nummer tien uit de vierde klasse B. Ploegen zoals Koostertille, Tzummarum, V en V ’68, Arum, Mulier en VCR zouden hieruit kunnen rollen.

Tegenstander als HJSC derde zou eindigen
Zou HJSC derde eindigen dan speelt het op 2 juni eerst een wedstrijd tegen de nummer 11 uit de vierde klasse B. Arum, Mulier en VCR zouden de meest voor de hand liggende tegenstander zijn. Mocht HJSC deze wedstrijd weten te winnen dan mag de ploeg het een week later opnemen tegen de winnaar van het duel tussen de nummer twee uit de vijfde klasse B en de nummer 12 uit 4C. HJSC zou het dan op moeten nemen tegen ploegen zoals Koostertille, Tzummarum, VV ODV, Friese Boys of De Sweach.

Beslissingswedstrijd tegelijk met de HJSC-dagen
Als HJSC 1 het eerste duel zou winnen dan mag het een week later een allesbeslissende wedstrijd spelen. Dit zou op 9 juni zijn en dus tegelijk met de HJSC-dagen. Mocht dit het geval zijn, waar we uiteraard op hopen, dan vervalt het middagprogramma van de HJSC-dagen. Het bestuur is bezig om voor beide wedstrijden een busreis te regelen om zo veel mogelijk supporters in de gelegenheid te stellen de wedstrijd te bekijken. Informatie hierover volgt later. In het meest ideale scenario wint HJSC op 9 juni en promoveert het naar de vierde klasse. Uiteraard vieren wij dan groot feest op ons eigen sportpark met muziek en de nodige versnaperingen.

Lukt het HJSC niet om het eerste duel te winnen op 2 juni dan blijft het programma voor de HJSC-dagen zoals het is. Informatie hierover volgt de komende tijd.