11 mei 2019 kan een historische dag worden

We naderen het einde van de competitie. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft HJSC als koploper een ruime marge op de achtervolgers. Zaterdagmiddag tegen Espel kan aan alle onzekerheid een einde worden gemaakt. Na 22 jaar zonder titel is dit wel hét moment om kampioen te worden. In eigen huis en voor je eigen supporters. Vorm maakt even niets uit, volledige inzet staat boven alles. Dat HJSC dus maar één punt pakte uit de laatste twee duels doet er niet toe.

Maar met sc Espel als tegenstander krijgt HJSC niet de eerste de beste. De uitwedstrijd ging verloren en Espel is een venijnige ploeg om tegen te spelen. Een echte ouderwetse polderploeg, maar met daadwerkelijk voetballend vermogen. Ze kunnen lang aan de bal zijn zonder echt gevaar te stichten. Met een wedstrijd minder dan HJSC staat Espel op de derde plaats op zeven punten van koploper HJSC. De bezoekers kunnen HJSC dus flink laten zweten bij een zege. HJSC moet dezelfde inzet brengen als in de tweede helft tegen Steenwijk, dan lijkt er weinig fout te kunnen gaan.

Laten we hopen op een historische middag en een geweldig feest achteraf. Laten we er een prachtige middag van maken!

VV HJSC – SC Espel
14:30 | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: DA. Dijkstra

Selectie vv HJSC
1. Johan de Boer (K), 2. Erro Hofstra, 3. Mark Tesselaar (C), 4. Nils de Lange, 6. Pieter Kor Spoelstra, 7. Sander Sijbranda, 8. Bart van Kalsbeek, 10. Pieter Wiersma, 11. Justin Boonstra, 12. Tristan Kouwenhoven, 13. Toussaint Boonstra, 14. Marko Hoekstra, 15. Jarno Hofstra, 16. Thomas Bethlehem, 19. Jetze Wiersma 20. Lars Palijama (K)

Overig programma 5a

 VV EBC  Bakhuizen
 SV Ens  Steenwijker Boys
 VV Heerenveen  SV Blokzijl
 HJSC  SC Espel
 VV Woudsend  IJVC