Zwak HJSC 1 maakt een hele slechte beurt

Vier tegengoals, twee rode kaarten en een nederlaag tegen een directe concurrent in eigen huis. Er zijn betere zaterdagen geweest voor HJSC 1. Tegen De Wâlde, dat een plek onder HJSC 1 staat werd met maar liefst 0-4 verloren.

Het is razend spannend in de staart van de competitie in de 4e klasse A. Zeker met de wetenschap dat hekkensluiter NOK afgelopen zaterdag ook wist te winnen. HJSC en TOP’63 verloren maar De Walde komt na de zege op HJSC wel weer dichterbij. HJSC wil graag een plekje stijgen om nacompetitie te ontlopen. Zaterdag gaat het naar Oppenhuizen voor het duel met TOP’63(Sportpark De Bou, aanvang:14:00 uur).

Gelukkig bestaat HJSC dinsdag 12 april 2022 75 jaar en zal dat ook zeker worden gevierd. Een goede reden om deze slechte wedstrijd snel te vergeten.

Klik hier voor het 75-jaar HJSC programma

Inzet was één van de sleutelwoorden van hoofdtrainer Thomas Graven in de kleedkamer. De winnaar van dit duel zou dat niet gaan doen met mooi voetbal maar met volle bak inzet en beleving. Gelukkig was dat bij HJSC nog enigszins te zien in de openingsfase van het duel. HJSC controleerde en trachtte gevaar te stichten op de helft van de tegenstander.

Kansen waren er ook wel, niet heel groot, maar zeker de moeite waard om te noteren. Justin en Lammert kregen de grootste kansen voor HJSC in de eerste helft. Maar hun pogingen misten kracht, precisie of er werd volledig over de bal heen gemaaid. Na een kwartier kwam HJSC onnodig op achterstand. Een vrije trap werd richting HJSC-doel getrapt en leek een prooi voor doelman Johan de Boer. Hij timede helaas slecht waardoor hij te laat bij de bal was en een speler van de Wâlde kon binnen knikken.

Na de tegentreffer veranderde er in het spelbeeld niet zo veel. HJSC leek alleen niet bij machte serieus kansen te creëren. En in de counter ging het nog voor rust wederom mis. Drie man in de defensie werden vrij simpel gepasseerd en Johan zag ook het schot door zijn benen glippen, 0-2.

Twee rode kaarten
Strijdbaarheid was er in de kleedkamer absoluut nog tijden de pauze. De tweede helft, wind mee en volle bak naar voren. Dat ging ook best aardig, totdat Jelger de Boer vrij snel na rust zijn tweede gele kaart pakte en dus kon vertrekken. HJSC met tien man verder en twee goals achter.

Toch bleef de aanvallende intentie er nog steeds. Om toch iets positiefs te benoemen is dat de intentie niet veranderde en de jacht naar de aansluitingstreffer gaande bleef. Lex Potma was nog heel dichtbij maar zijn kopbal ging net voorlangs.

Het laatste gedeelte van de tweede helft is er één om snel te vergeten. Invaller Erro Hofstra pakte vrij rap twee maal geel en mocht dus ook inrukken. Toen stond het al trouwens al 0-4 omdat De Wâlde het slim uit wist te counteren.

Wederom een belangrijke wedstrijd voor HJSC
Een hopeloze middag voor het vlaggenschip. Zaterdag is TOP’63 dus de tegenstander. Jelger en Erro zijn er dus niet bij tegen deze directe concurrent. Het worden hoe dan ook nog hele spannende weken.