Zwaar bevochten driepunter voor HJSC tegen NOK

De opluchting na het laatste fluitsignaal was groot bij de spelers van HJSC. De gehele tweede helft en een deel van de eerste helft werd een voorsprong met hand en tand verdedigd. In de bossen van Oudemirdum pakte HJSC een hele belangrijke zege, met dank aan twee goals van Jelger de Boer in de eerste helft. En ook nog in de nieuwe jubileumshirts.

Na tien minuten prijkte er een 1-1 stand op het elektrische scorebord van NOK. HJSC kwam na zeven minuten al op voorsprong nadat Jelger de Boer werd weggestuurd en één op één met de doelman van NOK niet faalde. Amper twee minuten later werd een corner binnen gekopt en zo stonden de beide ploegen weer naast elkaar.

Een echte degradatie-kraker kon je deze wedstrijd zeker noemen. De nummer laatst (NOK) tegen de nummer voorlaatst (HJSC). Directe degradatie dreigt en dat wil HJSC absoluut niet. Daar voetbalde het ook zeker na. Over het geheel gezien was HJSC gewoon de betere ploeg, creëerde meer kansen en was lekker fel in de duel. Defensief was het eindelijk weer eens goed voor elkaar en ook het middenveld van HJSC was heer en meester.

De rappe tegengoal na de voorsprong was een domper, maar HJSC pakte het prima op. Het creëerde kansen, raakte het aluminium en zette de thuisploeg stevig onder druk. Een vrije trap van Piet Jan aan de linkerkant van het veld kende Jelger als eindstation. Hij zorgde voor de 1-2 stand.

In de tweede helft was het knokken geblazen. Veel spelers van HJSC vielen uit met pijntjes en de druk van NOK op de HJSC-defensie nam zeker toe in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Het is HJSC hier al eerder overkomen dat in de laatste minuut een voorsprong werd verspeeld. Dat gebeurde zaterdag niet, HJSC hield stand en pakte de drie punten. De euforie was groot, en terecht.

Dinsdag thuis tegen AVC
Dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. AVC is de tegenstander op Sportpark Oan it Far. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur.