Zelfs de HJSC VR1 blijken te kunnen verliezen

Ondanks dat afgelopen zaterdag onze wedstrijd was afgelast, was een vervangende datum als snel gevonden, de maandagavond. Er werden nog allerlei dingen geregeld om toch te kunnen voetballen, maar met een paar auto’s volgeladen reden we naar Tzum. Eenmaal in Tzum aangekomen waren we er over eens dat het net zo hard regende als in de Hommerts. Bij de warming-up had je al wat extra kilo’s aan water bij je. In de box hadden we gelukkig nog de tijd om even snel droge kleren aan te doen. Toussaint hield nog een kleine toespraak. We zouden met en vóór elkaar voetballen!

Een typische maandag

We begonnen de wedstrijd wat afwachtend. Waar wij normaal het spel maken, lieten wij Tzum het spel maken. Als we de bal hadden waren we slordig en leverden we de bal zomaar weer in. Tzum werd steeds sterker en wij kwamen niet aan aanvallen toe. Chantal had de snelle linksvoor bij zich en deed keihard haar best om deze tegen te houden. Ymkje moest een aantal keer hard ingrijpen. Na 15 minuten spelen kregen we toch de 1-0 tegen. Door de regen was de bal glad en kon Corry een schot niet goed tegenhouden, hij belandde in het net.

Dikke pech, maar de koppies moesten weer omhoog en we moesten gaan voetballen. Dit ging niet meteen fantastisch. We waren nog steeds heel slordig en in geen enkele linie ging het echt goed. Wel werden we steeds iets sterker. We begonnen kansen te creëren. Met kansen van Ilona, Martynke, Berit en Irma probeerden we op gelijke hoogte te komen. Dit lukte helaas niet en we kregen we tien minuten voor rust de 2-0 op knullige wijze tegen. Een gevalletje kijken, kijken en niet ingrijpen. Ook was er verwarring of de bal nu achter was geweest of niet. De bal lag in het net en wij gingen met een 2-0 achterstand de rust in.

Kansen

De rust duurde wat korter, want Tzum had geen licht bij het veld en in het donker voetballen is ook niks. Naast de rust werd ook de tweede helft wat ingekort. Dit vonden we door de regen overigens geen probleem. In de tweede helft probeerden we onze achterstand goed te maken. Met ballen net naast het doel en schoten op de lat kwamen we steeds dichterbij een doelpunt. Ondertussen kreeg Tzum ook nog wel kansen, maar al veel minder dan in de eerste helft. Wij tikten beetje bij beetje meer over. Dit resulteerde ook in een doelpunt. De 2-1 viel na een schot vanaf de 16. De keepster van Tzum had ook last van een gladde bal en kon deze niet tegenhouden. Wij begonnen te geloven in een gelijkspel, maar na de aftrap klonk ook meteen het eindsignaal.

Zonder punten in de tas konden we terug naar huis. Het niveau van deze wedstrijd was absoluut niet kampioenwaardig van onze kant, maar een typische maandag. Zaterdag willen we het seizoen goed afsluiten met een overwinning op Warga VR1! Waar kan dat nu beter dan in het vertrouwde Hommerts? Hopelijk zien wij jullie zaterdag om 14:30 bij Sportpark ‘Oan it far’.