Zege op Bakhuizen kan al periodetitel opleveren

Mocht HJSC vanmiddag weten te winnen van Bakhuizen, dan kan het al de eerste periode van het seizoen pakken en zich tevens winterkampioen noemen. Daarvoor is een zege nodig en wat hulp van de concurrentie. De nummer twee IJVC komt niet in actie want heeft een wedstrijd meer gespeeld. De nummers drie en vier, dat zijn ENS en Espel moeten punten laten liggen. Alleen bij dat scenario zal HJSC een periode pakken. Mocht HJSC geen kampioen worden dan zal het alsnog mogen strijden voor een ticket naar de vierde klas.

Maar daar zijn we nog lang niet. De kans is niet zo groot dat het vanmiddag al zal gebeuren, en volgende week wacht in Belt-Schutsloot een hele lastige uitwedstrijd tegen SVBS. Het kan dus ook zomaar nog verkeerd aflopen. Maar vanmiddag is Bakhuizen de tegenstander. De ploeg speelt dit seizoen voor het tweede jaar op zaterdag. Op de eerste speeldag van het vorige seizoen ging HJSC met 1-0 onderuit in een rood gekleurd duel. Thuis werd echter vrij simpel met 3-0 gewonnen. Doelpunten van Marko Hoekstra, Justin Boonstra en Henk Sijbranda.

Bakhuizen staat op de zesde plaats en kent ook net als veel clubs in de competitie een wisselvallig seizoen. Het speelde knap gelijk tegen Espel en won van IJVC, maar daar tegenover staan nederlagen tegen onder andere Blokzijl en vv Heerenveen.
Op het eigen sportpark zou het HJSC dus moeten lukken de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten. Met een beetje mazzel is het dan winterkampioen, en anders volgende week maar uit bij SVBS.

HJSC 2 is wederom afgelast. Om die reden zullen ook een aantal jongens aan sluiten bij de selectie van HJSC 1.

Programma en stand 5a zaterdag:

 SV Blokzijl  SVBS ’77
 VV EBC  SC Espel
 VV Heerenveen  SV Ens
 HJSC  Bakhuizen
 VV Woudsend  Steenwijker Boys

1. HJSC: 8G | 17P
2. IJVC: 9G | 16P
3. ENS: 8G | 14P
4. Espel: 
8G | 14P
5. vv Heerenveen:
8G | 13P
6. Bakhuizen:
9G | 12P