Zeer moeizame zege voor HJSC in Witmarsum

HJSC heeft het uitduel tegen Mulier met 0-1 gewonnen. De ploeg kende een zeer moeizame middag maar won toch door een knappe kopbal van Bert Veltman in de tweede helft.

Hoofdtrainer Thomas Graven moest voorafgaand aan het duel wat puzzelwerk verrichten. Verdedigers Piet Jan Nauta (ziek) en Aizo Veltman (blessure) waren niet beschikbaar. Mark Tesselaar kende ook klachten, trainde niet en kon dus ook niet starten. Het geluk was dat Erro Hofstra afgelopen week voor het eerst sinds november weer volledig had getraind. Hij zat voor het eerst weer bij de selectie en zou starten op de bank. Maar door alle blessures stond hij samen met Bert Veltman in het hart van de HJSC-defensie.

Dat was even wennen want Mulier kreeg vrij snel een grote kans toen het achterin niet goed stond. Gelukkig leverde het geen goal op maar HJSC werd meteen gewaarschuwd. Het duurde even voordat HJSC grip op de wedstrijd kreeg. Er viel weinig te vrezen voor de counters van de thuisploeg, maar HJSC zelf was ook niet al te best in de aanval. Veel slechte passes zorgde ervoor dat er maar weinig op goal kon worden geschoten. In de eerste helft kwam al het gevaar uit standaardsituaties, zowel bij HJSC als Mulier, en beide ploegen wisten het net niet te vinden. Het was een hele povere eerste helft.

Debutant spaarzame hoogtepunt tweede helft
Ook in het tweede gedeelte werd het niet veel beter. HJSC was zeker de bovenliggende ploeg en drukte meer en meer op de defensie van Mulier. Dat resulteerde er wel in dat het kwetsbaarder achterin werd. Zo leek Mulier op voorsprong te komen maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. En aan de andere kant gebeurde het zelfde toen Bert Veltman dacht de 0-1 binnen te schieten. Ook deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Bevrijdende kopbal
Gelukkig was het enkele minuten later wel raak voor HJSC. Lex Potma zijn corner was uitstekend en de kopbal van Bert Veltman was de doelman te machtig. Een knappe goal van de centrale verdediger, kijk maar naar de beelden.

Na de goal speelde HJSC de wedstrijd rustig uit. Thomas Graven liet Niek de Jager ook nog debuteren. Een mooi moment voor de 16-jarige jeugdspeler. Hij zag het allemaal niet goed was, maar HJSC de drie punten binnen haalde. Zo blijft HJSC na de winterstop uitstekend bezig en doet het nog volop mee om een plek in de nacompetitie.

Komende zaterdag treft HJSC in Hommerts CVO. Het duel eerder dit seizoen zal niet snel vergeten worden. Doelman Johan de Boer pakte toen een snelle rode kaart waardoor verdediger Erro Hofstra de resterende 70 minuten onder de lat stond. Zelfs met 10 man wist HJSC toen knap met 0-0 gelijkt te spelen.