HJSC kan nacompetitie vanmiddag veiligstellen

Op een bijna onbespeelbaar veld won HJSC in november vorig jaar met bizarre cijfers van vv Heerenveen. Door doelpunten van Justin Boonstra (3x), Marko Hoekstra, Nils de Lange (2x) en Pieter Wiersma won HJSC met 5-7. Inmiddels is de jeugdige ploeg na een moeilijke competitiestart geklommen naar plek zeven en speelde het vorig weekend knap met 3-3 gelijk op bezoek bij MSC.

HJSC wist vorig weekend na drie nederlagen weer eens te winnen. Bakhuizen werd zonder grote moeite met 3-0 verslagen. Een welkome zege na drie verloren wedstrijden op rij. Hopelijk kan HJSC deze zege een vervolg geven en op het eigen sportpark Heerenveen verslaan.

Promotie/degradatie
HJSC staat nu stevig op de vierde plaats met uitzicht op plek drie. Uiteraard betekenen beide plaatsen nacompetitievoetbal. Als HJSC op de vierde plaats eindigt dat speelt het eerst een uitduel tegen de ploeg die tiende is geëindigd in competitie 4a. Op dit moment zou dat SVBS uit Belt Schutsloot zijn. Onderin is het daar zo spannend dat het ook zomaar Sleat, VENO of Creil zou kunnen worden. Allemaal bekende ploegen. Mocht HJSC die eerste wedstrijd verliezen dat is het ook meteen over en sluiten. Mocht HJSC wel winnen dat zou het weer een uitwedstrijd spelen tegen een andere finalist. Wordt die wedstrijd ook gewonnen dat speelt HJSC volgend seizoen vierde klasse.

Zou HJSC op plek drie eindigen dan speelt het wederom twee uitwedstrijden. Eerst speelt het een uitwedstrijd tegen de nummer 11 uit competitie 4B. Op dit moment is dat Arum, de ploeg van oud-trainer Erik Beuckens. Mocht het deze wedstrijd winnen dan speelt het wederom een beslissende wedstrijd, helaas weer op vijandig terrein.

Eerst vanmiddag maar eens winnen tegen Heerenveen. Bovendien volgt er over twee weken nog een mooie busreis naar Blokzijl (later meer info hierover) en wedstrijden tegen IJVC en MSC. Het beloven nog spannende weken te worden.

vv HJSC – vv Heerenveen
14.30 uur | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: S. Korf

Selectie HJSC
Johan de Boer (K)
Erro Hofstra
Mark Tesselaar (C)
Bart van Kalsbeek
Nils de Lange
Sander Sijbranda
Lex Potma
Toussaint Boonstra
Tristan Kouwenhoven
Henk Sijbranda
Marko Hoekstra
Justin Boonstra
Wiebe Jelle van der Hoek
Pieter Wiersma