Wedstrijd tegen Dovenelftal sportief hoogtepunt

Een hoogtepunt in onze clubgeschiedenis. Zo mag het treffen met het Nederlands Dovenelftal worden genoemd. HJSC won de wedstrijd ruim, maar dat is eigenlijk bijzaak. Het prachtige geldbedrag van minimaal €3500 euro werd zichtbaar emotioneel in ontvangst genomen.

Rammetje vol was het woensdagavond op sportpark Oan it Far. Een schatting van tegen de 500 bezoekers werd gedaan aan de hand van de verkochte boekjes. Tevens stond daar het lotnummer op want prachtige prijzen waren er te winnen deze avond.

Korte interview vooraf met aanvoerder
In het dorpshuis interviewde Peter van der Meeren aanvoerder Gert-Jan Roelofsen voorafgaande aan de wedstrijd. Met hulp van twee tolken ging het interview soepel en kon ook de staf en selectie van het Nederlands Dovenelftal goed meekrijgen wat er allemaal werd gevraagd en verteld.

Sportpark Oan it Far stroomt vol
Terwijl de selectie van HJSC en het Nederlands Dovenelftal begon aan de warming-up, liep het sportpark lekker vol. Zoals eerder vermeldt wordt een schatting van rond de 500 toeschouwers gedaan. Een prachtig aantal en ongetwijfeld de drukst bezochte oefenwedstrijd voor HJSC 1 in de clubgeschiedenis. Die bezoekers kregen later een doelpuntrijke wedstrijd voorgeschoteld want er vielen maar liefst elf doelpunten deze avond.

Volksliederen vooraf
Korps Ere Zij God uit Jutrijp-Hommerts zorgde vooraf voor het Friese en het Nederlandse volkslied. Een echte interland dus waar zelfs ballenjongens langs de kant stonden om het spel snel te kunnen hervatten indien nodig

HJSC opvallend doeltreffen
In competitieverband vecht HJSC voor lijfsbehoud in de vierde klasse. Met name doelpunten maken is een probleem, maar daar was woensdagavond weinig van te merken. Aan het einde van de eerste helft prijkte er 4-1 op het scorebord. Na een stroeve start waarin de bezoekers beter waren pakte HJSC de draad uitstekend op. Egbert Bethlehem had de primeur door een knappe actie van Justin Boonstra af te ronden. Pieter Wiersma maakte de 2-0 en Piet Jan Nauta benutte een door Erro Hofstra versierde strafschop (3-0). De vierde treffer kwam ook op naam van Piet Jan en vlak voor rust deden de bezoekers iets terug. Een knappe soloactie leverde de 4-1 op, dat was dus de ruststand.

In de tweede helft werd bijna het gehele team van HJSC gewisseld. Met een selectie van 21 man was dat ook geen enkel probleem. In een vermakelijk tweede helft liep de score op naar 9-2. Aan HJSC-kant scoorden Henk Hoekstra twee maal, Herre Bosma met een prachtige stift de 7-2. De 8-2 was voor Lammert Wiersma en het slotakkoord voor Bart van Kalsbeek. Tussendoor scoorde Milos ter Woerds voor Oranje de 5-2

Prachtige cheque zichtbaar emotioneel in ontvangst genomen
Na afloop verzamelden alles en iedereen voor de staantribune. Daar werd de cheque uitgereikt aan de aanvoerder van de Dove Leeuwen. Een prachtig bedrag van €3500 werd aangeboden. Dit bedrag loopt nog op door donaties etc. Zichtbaar emotioneel werd de cheque door Gert Jan Roelofsen in ontvangst genomen. Hij sprak zijn dank uit en een groot applaus volgde.

Ook de arbitrage van dienst werd bedankt. Hessel Steegstra hanteerde fluit en vlag. Hij werd geassisteerd door Aniek Zwaan uit Sneek en Nick Oppedijk uit Bolsward. Het trio kende een vlekkeloze avond zonder bijzondere incidenten.

Hoop media-aandacht – Extreem veel foto’s en video’s
Onder andere de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad was aanwezig deze avond. De linkjes van de artikelen die zij schreven over deze wedstrijd staan hieronder. Check vooral ook ons Twitteraccount even. Hier is deze avond ook genoeg gedeeld. De eerste en de tweede fotogalerij hieronder is gemaakt door BB-foto’s (Baukje), de derde door Gonny de Boer en de vierde door Nico Altenburg uit Sneek.