Warme HJSC-dagen grandioos verlopen

De HJSC-dagen zitten er weer op. De afsluiter van het voetbalseizoen was een groot spektakel te noemen. Niet alleen het weer zat mee, alles verliep ook nog eens perfect. 

45+ toernooi, verslag van Woeste Willem

Vrijdagavond 31 Mei het traditionele HJSC 45 plus 7 x 7 toernooi. Onze hoofdcoach Hans v/d Hoek had 10 spelers bij elkaar geharkt. Onze doelman JH de Bakker, assistent-coach Niek, Leo, Timo, Sander, Stefan, Henk, Coos, ondergetekende en Hans zelf natuurlijk.

Om 19.15 onze eerste wedstijd van de avond, tegen de 45 plussers van vv Woudsend, deze wedstrijd eindigde voor ons in een teleurstellende 0-0, maar wat misschien nog wel erger was, was het uitvallen van Timo met een liesblessure, zelfs onze masseuse van dienst, A.B., kreeg hem niet meer aan de praat. Timo: elk nadeel heb z’n voordeel, nu hoef ik morgenmiddag niet met Niek te voetballen tijdens het mixtoernooi? Direct na deze wedstrijd moesten we om 19.30 op veld 2 tegen onze box genoten van De Wâlde. Deze wedstrijd verloren we met 1 – 0, waar we minimaal een puntje hadden verdiend.

Om 20.00 de wedstrijd tegen vv Heeg, gelukkig was in de tussentijd Bauke G. ook gearriveerd, zo dat we weer met 10 waren. Al vrij snel kwamen we met 1 – 0 achter, hierdoor moesten we vol op de aanval, maar wat we ook probeerden, we kregen de bal er niet in bij de beste keeper(JdV) van het toernooi. Uit een mooie aanval van Heeg kwamen ze ook nog op 2 – 0, na een mooi overstapje van Jan Judas Koopmans schoot ondergetekende de bal in eigen doel. Zo nu weet ik ook eens hoe Niek zich regelmatig voelt. Hierna werd het hele team bij elkaar geroepen in de kleed box, jongens, dit moet anders en beter, 1 puntje uit 3 wedstrijden, schandalig.

Om 20.30 de wedstrijd tegen LSC 1890, zowaar ons gewijzigde strijdplan leek te werken, na een minuut of 3 kwamen we op 1 – 0 door een mooi afstandsschot van Bauke G. Nu de boel dicht houden, dan is de eerste winst binnen. Maar helaas vlak voor tijd, een verdekt schot kon door onze Bakker net niet klemvast worden gepakt, de spits van LSC was er als de kippen bij om de toch wel verdiende 1 – 1 binnen te prikken. Weer geen winst, maar toch wel ons eerste doelpunt van de avond. Dit bleek helaas ook het laatste doelpunt van ons te zijn, onze laatste 2 wedstrijden speelden we met 0 – 0 gelijk.

Eerst om 21.00 tegen onze competitie genoten(voor de winter kampioen, wanneer gaan we op de kar?, en na de winter verdienstelijk tweede van de 5.) van vv Oudega, het team van de gebroeders Groenveld, waar van de keeper de grootste keeperhandschoenen van Súd West Fryslân bezit, aldus onze assistent-coach.

En om 21.30 de wedstrijd tegen Workum , het team van onze hoofdtrainer/ keeper Broer Wiebe, in deze wedstrijd raakten we paal en lat, maar helaas de bal wilde er niet in voor ons. En zo kwamen we maar op 4 puntjes uit 6 wedstrijden, ondanks dat we maar 4 doelpunten tegen hadden, maar ja als je er zelf maar 1 in het goede doel schiet, dan schiet het niet op natuurlijk.

Snel douchen en naar de tent. 7 liter bier drinken aldus onze assistent leider, dat zijn 23 flesje , volgens mij hebben we dat net niet gehaald. Na de eerste ronde draaiend rad kwam de voorzitter van de toernooicommissie met de prijsuitreiking. De poedelprijs, Oud Hollandse likdrop? ging naar De Wâlde. Zij hadden net als ons 4 puntjes, maar een iets slechter doelsaldo. Wij zelf eindigden als zesde, vijfde werd Woudsend met 6 punten, Workum werd vierde met 8 punten, LSC(Old Soldiers) werd derde met 9 punten, zoveel hadden onze vrienden van Oudega ook, maar dankzij een beter doelsaldo werden ze tweede.

En verdiend kampioen werd het team van leider G. D. v/d Horst, Heeg 45+ met maar liefst 15 punten, ze kregen allemaal een grote medaille aan een mooi groen/ wit lint omgehangen door Durk, en de felicitaties van onze masseuse van dienst. De scheidsrechters werden bedankt met een rollade. Hierna waren er nog verschillende rondes van het draaiend rad, en herleefden oude tijden met Jantje Koopmans achter de microfoon. De plankjes werden bijna versplinterd op de statafels, de kratjes bier stonden op tafel, en de kaas en worst gingen in het rond. DJ Erro gooide er nog wat oude krakers in, dus al met al weer een zéér geslaagd 45+ toernooi, volgend jaar maar weer.

Voetbaldarts
Dit jaar stond er op het veld naast het dorpshuis een vijf meter hoge voetbaldarts. Met die klevende ballen was het de bedoeling om een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Jorrit Bergstra uit Heeg was met een score van 97 de allerbeste en won een OHH-polo.

Jeugd en ouders wederom bloedfanatiek
Zaterdagochtend stond natuurlijk in het teken van de slotdag. De jeugd namen het tegen de ouders op. Zeker de vaders deden er alles aan om hun kroost niet te laten winnen. Verder waren er door de activiteitencommissie van de OHH tal van activiteiten bedacht. Rond de klok van twaalf was het seizoen definitief ten einde en kon het veld worden omgebouwd voor het mixtoernooi.

IJlst pakt de titel na strafschoppen
Tien teams verdeeld over twee poules (recreatie en prestatie) deden aan het toernooi mee. Waaronder ook twee uit IJlst en één uit Heeg, een prima bezetting. In de prestigieuze recreatiepoule was het Drylsko die de titel wist te pakken na een spannende penaltyreeks in de finale. De Jeugd van Tsjinwurrich won d recreatiepoule. Met de opkomende talenten zit het bij HJSC dus ook wel goed.

Bijna door het bier in de derde helft!
Na het toernooi werden de picknickbanken op het veld gezet en was het tijd voor de derde helft. De barbecue werd aangeslingerd en de koude (alcoholhoudende) drankjes waren amper aan te slepen. Dat bleek een dag later helemaal toen de teller op 130 lege kratten bier stond, een nieuw record voor de HJSC-dagen. Iets na elfen is er nog een ploeg naar Henk Feenstra gereden om nog maar vijftien kratten bier op te halen. Complimenten voor de aanwezigen!

Broertjes de Boer talent en speler van het jaar
Ook kreeg hoofdtrainer Broer Wiebe de Ringh het woord om terug te blikken op dit seizoen. Natuurlijk vol positivisme door het gepakte kampioenschap. Volgend jaar wordt pittig maar er zit genoeg jeugd aan te komen die absoluut een versterking voor ons eerste elftal zullen zijn. Niet geheel onverwacht, en dus zeker niet onverdiend werd Jelger de Boer uitgeroepen tot talent van het jaar. Hij maakte dit jaar uit tegen Woudsend zijn debuut en paste zich makkelijk aan. Helaas moet hij nog een jaar in de jeugd blijven voordat hij definitief kan aansluiten.

Doelman Johan de Boer werd uitgeroepen tot speler van het jaar. Assistent trainer Timo Wittermans trapte op zijn geheel kenmerkende wijze eerst de gehele eerste selectie de grond in. Beginnend bij de spits, via het middenveld en de verdediging kwam hij uit bij onze geweldige doelman. Voor de tweede maal in zijn carrière bij HJSC werd onze sluitpost uitgeroepen tot speler van het jaar. En terecht, want hij hield zijn ploeg vaak genoeg op de been als het even lastig werd.

Na de uitreiking nam Wietze Wempe het woord, inmiddels ook bekend onder zijn DJ-naam Will Davey. Allen kennen wij het HJSC olé olé wel. Ooit eens bedacht door zanger Sipke de Boer uit Workum en gezongen tijdens de HJSC-dagen een aantal jaren terug. Dat is toen eens opgenomen in matige kwaliteit en is wel eens te horen tijdens HJSC-feesten. Wietze kwam op het geweldige idee om maar eens op professionele wijze dit nummer te verbeteren. Hij benaderde Sipke de Boer, vroeg voorzitter Piet Jan Nauta voor een mooie tekst, en vroeg een aantal spelers van HJSC 1 voor het achtergrondkoor.

Een geweldig idee want een prachtig nummer is hier het resultaat van. Een knallende hit met een geweldige tekst en onwijs gave melodie die lekker in je hoofd blijft hangen. Over de hele avond is het nummer nog wel een stuk of tien keer gedraaid, en dat het een succes was te noemen is nog maar een understatement. Wat een knaller van een plaat. Wietze en Sipke bedankt voor dit geweldige idee! En voor nu, oefenen maar!

Feest en veiling loopt uit de hand
Rond de klok van acht begon zanger Jelmer te zingen. Eerst nog lekker buiten maar al snel stroomde de tent helemaal vol. De ene naar de andere knaller van een hit bracht hij ter gehore. Het publiek moest zeker even opwarmen maar na enige tijd was er in de tent een ongekend feest. Het was maar goed dat de haringen stevig in de grond zaten, anders was de tent aan de andere kant van het voetbalveld beland.

Tussendoor was er ook nog een veiling, enigszins spontaan bedacht. Spreekstalmeesters Erro Hofstra en Ane Piet Hoekstra lieten de aanwezigen bieden op de meest uiteenlopende spullen en dingen. Van de aanvoerdersband van Mark Tesselaar tot een dag met voorzitter Piet Jan Nauta mee op de perstribune bij Cambuur. En van een uurtje schoonmaken door ons trainersduo Broer Wiebe de Ringh en Timo Wittermans tot de scheenbeschermers van Bart van Kalsbeek. Voor bizar hoge prijzen gingen de spullen er door heen en er werd lustig op los geboden. Het leverde HJSC in zo’n twintig minuten een dikke €700 euro op.

Zanger Jelmer ging ook nog een uur langer door tot vreugde van de aanwezigen. Ook na de klok van één zat de tent nog helemaal vol. Niemand leek naar huis te willen gaan op deze geweldige feestdag. We hebben zelden zo’n ongekend feest meegemaakt tijdens de HJSC-dagen. Dat bleek ook de dag later. De commissie is nog wel een hele dag bezig geweest met opruimen en schoonmaken. Maar het was het allemaal meer dan waar. Wat een zinderde afsluiting van dit geweldige seizoen. Iedereen bedankt en een hele goede zomer toegewenst!

Bekijk ook even onze Twitterpagina voor nog meer mooie video’s en foto’s van de afgelopen dagen! Klik hier om er naar toe te gaan!