Wandelvoetballen in de buurt?

De Buurtsportcoach en S.C. Heerenveen hebben de handen ineen geslagen om Wandelvoetbal mogelijk te maken in Súdwest Fryslân.

-Datum: woensdagavond 1 novmber
-Tijd: 19.15 – 21.00 uur.
-Locatie: volgt spoedig.

Bericht van de gemeente: 

Wandelvoetbal bij uw vereniging?

De Buurtsportcoaches, SC Heerenveen en SC Bolsward hebben de handen ineen geslagen om Wandelvoetbal mogelijk te maken voor voetbalverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Kom naar de informatiebijeenkomst op woensdagavond 1 november en laat u informeren over de ondersteuningsmogelijkheden.

Wat is wandelvoetbal?

Meer dan 25% van de inwoners uit de gemeente Súdwest-Fryslân is ouder dan 60 jaar en dit aantal blijft maar stijgen. Het sportaanbod voor deze doelgroep is echter beperkt. SC Bolsward is 3 jaar geleden gestart met wandelvoetbal en dit blijkt een succes. Het klinkt misschien niet heel spannend. Maar wandelvoetbal is ontzettend leuk om te doen en natuurlijk goed voor de gezondheid. Bij Wandelvoetbal maakt het fysieke karakter van traditioneel voetbal plaats voor een rustigere vorm van bewegen. Wandelvoetbal wordt vooral tactisch gespeeld. Met wandelvoetbal krijgen mensen die niet meer kunnen of willen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Voetbalervaring is niet persé nodig.

Locatie: Wordt gekozen a.d.h.v. de aanmeldingen

Programma:
19.15 – 19.30 uur          Inloop
19.30 – 19.45 uur          Ervaringen SC Heerenveen
19.45 – 20.00 uur          Ondersteuningsmogelijkheden
20.00 – 20.30 uur          Demonstratie team SC Bolsward
20.30 – 21.00 uur          Nabespreken en netwerken

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de verenigingsondersteuner René van Dam.
Aanmelden doet u door een mail met uw contactgegevens te sturen naar sport@sudwestfryslan.nl