Vriendenploeg Steenwijk volgende horde voor HJSC

HJSC 1 treft vanmiddag een onbekende tegenstander. Sinds dit seizoen is Steenwijk een zaterdagteam begonnen. Het derde team van d’Olde Veste’54 heeft besloten om bij buurman Steenwijker Boys aan de slag te gaan op de zaterdag. Steenwijker Boys heeft al een eerste team op zondag wat derde klasse speelt. En sinds dit seizoen dus ook een prestatieteam op de zaterdag.

Steenwijk is het seizoen redelijk begonnen. Alleen tegen IJVC werd met ruime cijfers verloren (6-1). Tegen koploper SVBS met nipt met 1-2 verloren. Gewonnen werd er van Bakhuizen en vv Heerenveen. De ploeg staat nu op de vierde plaats met zes punten. Veel doelpunten weten ze wel te maken. Na SVBS is het de meest scorende ploeg van de competitie met tien goals. Aan de andere kant schuilt dan weer het gevaar want het is de ploeg met de meeste tegendoelpunten van de competitie, in totaal dertien.

HJSC pakte tot zover dus al zeven punten in de competitie na drie wedstrijden. Het voetbal wat de ploeg liet zien was zeker niet om naar huis te schrijven. Maar tegen vierdeklasser Sleat won HJSC wel (3-2) en speelde het bij vlagen prima voetbal. Resultaat is in de competitie uiteraard het belangrijkste, als dat met een beetje goed voetbal gebeurd is dat alleen maar extra mooi. Het duel begint om 14:30 uur op sportpark Oan it Far in Hommerts. Pupil van de week is Rinze Zwaga.

HJSC 2 gaat op bezoek bij Leeuwarder Zwaluwen 9. Deze wedstrijd begint om 12:30.

Overige duels in de competitie
EBC – SVBS
ENS – IJVC
Heerenveen – Bakhuizen
Woudsend – Espel

HJSC 1 – Steenwijker Boys
14:30 | Sportpark Oan it Far
Scheidsrechter: S. Visser

Selectie HJSC 1
Johan de Boer
Erro Hofstra
Mark Tesselaar
Nils de Lange
Lex Potma
Pieter Kor Spoelstra
Sander Sijbranda
Bart van Kalsbeek
Jeroen Kroles
Pieter Wiersma
Justin Boonstra
Tristan Kouwenhoven
Toussaint Boonstra
Marko Hoekstra